Pljeskavice od krompira
Za pljeskavice:
- 1/2 kg krompira
- 150 g stišnjene šunke
- 100 g tvrđeg sira
- 1 ljuta feferonka
- 1 jaje
- 1 prašak za pecivo
- 1 mala glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 1 kašičica majorana
- 1 kašičica bibera
- 50 g prezli
- biozačin
- ulje
Priprema
1. Krompir skuvati, ohladiti i izrendati, na krupnoj strani rendeta. Šunku, sir, crni i beli luk što sitnije iseckati.
2. U dublju činiju staviti izrendani
krompir, iseckanu šunku, sir, crni luk, beli luk i iseckanu ljutu
papričicu. Dodati jaje, prašak za pecivo, majoran, biber i prezle.
Količinu biozačina dodati po želji. Umesiti smesu, da mogu da se prave
pljeskavice.
3. Vlažnim rukama praviti
pljeskavice i pržiti ih u zagrejanom ulju, dok ne dobiju lepu, rumenu
boju. Pržene pljeskavice vaditi rešetkastom kašikom i stavljati ih na
papirnu salvetu, da bi salveta upila višak masnoće.
Pljeskavice od krompira možete da poslužite uz svaku vrstu mesa.
Коментари
Постави коментар