Pljeskavice od krompira
Za pljeskavice:
- 1/2 kg krompira
 - 150 g stišnjene šunke
 - 100 g tvrđeg sira
 - 1 ljuta feferonka
 - 1 jaje
 - 1 prašak za pecivo
 - 1 mala glavica crnog luka
 - 2 češnja belog luka
 - 1 kašičica majorana
 - 1 kašičica bibera
 - 50 g prezli
 - biozačin
 - ulje
 
Priprema
      1. Krompir skuvati, ohladiti i izrendati, na krupnoj strani rendeta. Šunku, sir, crni i beli luk što sitnije iseckati. 
     
    
      2. U dublju činiju staviti izrendani
 krompir, iseckanu šunku, sir, crni luk, beli luk i iseckanu ljutu 
papričicu. Dodati jaje, prašak za pecivo, majoran, biber i prezle. 
Količinu biozačina dodati po želji. Umesiti smesu, da mogu da se prave 
pljeskavice. 
     
    
      3. Vlažnim rukama praviti 
pljeskavice i pržiti ih u zagrejanom ulju, dok ne dobiju lepu, rumenu 
boju. Pržene pljeskavice vaditi rešetkastom kašikom i stavljati ih na 
papirnu salvetu, da bi salveta upila višak masnoće.
Pljeskavice od krompira možete da poslužite uz svaku vrstu mesa.
     
    



Коментари
Постави коментар