Čokoladna pita
Za koru:
- 100 g margarina
 - 100 g šećera
 - 100 g mlevenih oraha
 - 1 jaje
 - 100 g brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Za fil:
- 4 jajeta
 - 150 g margarina
 - 150 g šećera
 - 150 g otopljene čokolade
 - 1 puna kašika brašna
 
Priprema
      1. Kora: U vanglicu staviti brašno, šećer, mlevene orahe, omekšali margarin, pecivo i jaje. Umesiti testo. 
     
    
      2. Manji pleh (vel. 20x30cm) 
obložiti pek papirom, izručiti masu i vlažnim rukama formirati koru. 
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C, 15 minuta.
     
    
      3. Fil: U vanglicu staviti omekšali 
margarin i šećer, pa ga umutiti mikserom. Dodavati jaja, jedno po jedno,
 neprestano muteći mikserom. Dodati brašno i otopljenu čokoladu, pa 
dobro sjediniti. 
     
    
      4. Posle 15 minuta izvaditi pleh iz rerne i sipati, preko kore, umućeni fil. Vratiti da se peče, još 15 minuta. 
     
    
      5. Ispečeni kolač izvaditi, ostaviti da se ohladi, pa ga iseći na kocke. 
     
    



Коментари
Постави коментар