Čokoladna pita
Za koru:
- 100 g margarina
- 100 g šećera
- 100 g mlevenih oraha
- 1 jaje
- 100 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 4 jajeta
- 150 g margarina
- 150 g šećera
- 150 g otopljene čokolade
- 1 puna kašika brašna
Priprema
1. Kora: U vanglicu staviti brašno, šećer, mlevene orahe, omekšali margarin, pecivo i jaje. Umesiti testo.
2. Manji pleh (vel. 20x30cm)
obložiti pek papirom, izručiti masu i vlažnim rukama formirati koru.
Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C, 15 minuta.
3. Fil: U vanglicu staviti omekšali
margarin i šećer, pa ga umutiti mikserom. Dodavati jaja, jedno po jedno,
neprestano muteći mikserom. Dodati brašno i otopljenu čokoladu, pa
dobro sjediniti.
4. Posle 15 minuta izvaditi pleh iz rerne i sipati, preko kore, umućeni fil. Vratiti da se peče, još 15 minuta.
5. Ispečeni kolač izvaditi, ostaviti da se ohladi, pa ga iseći na kocke.
Коментари
Постави коментар