Uštipci
Potrebno je:
- 3 jajeta
 - 200 ml mleka
 - 200 ml kisele vode
 - 3 kašike ulja
 - 1 kašičica soli
 - 1 kašičica šećera
 - 1 kesica praška za pecivo
 - po potrebi brašno
 
Priprema
      1. Odvojiti belanca od žumanaca i 
umutiti ih u čvrsti šam. Dodati žumanca i mutiti da postane penasta 
masa. Dodati sve navedene sastojke i umutiti mukserom. Brašno, sa 
pecivom, dodavati dok testo ne bude gušće od testa za palačinke. Testo 
treba da bude takve gustine da može kašikom da se zahvati. 
     
    
      2. U dublju (manju) šerpu zagrejati 
ulje, visine 2cm. Kašikom vaditi testo i spuštati u ugrejano ulje (uštipke pržiti na srednjoj temperaturi, da ne bi sredina ostala neispržena). Kada se isprži 
jedna strana, preokrenuti da i druga strana dobije lepu, rumenu boju.
     
    
      3. Pržene uštipke vaditi na papirnu salvetu, da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti uz sir, kajmak, jogurt, mleko, nutelu...
     
    



Коментари
Постави коментар