Čokoladne puslice
Potrebno je:
- 3 belanca
- 200 g šećera u prahu
- 100 g lešnika
- 50 g čokolade
- 1/2 limuna (sok)
Priprema
1. Belanca mutiti da malo očvrsnu,
pa im postepeno, uz neprekidno mućenje, dodavati šećer u prahu,
nastaviti sa mućenjem. Dodati sok od limuna. Belanca mutiti toliko dugo,
da kada nagnete vanglicu ona ostaju čvrsto u njoj.
2. Zatim dodati najsitnije izrendanu
čokoladu i samlevene lešnike, prethodno malo propečene (zbog mirisa).
Sjediniti varjačom, NIKAKO mikserom.
3. Pleh od šporeta obložiti pek
papirom. Smesu od belanaca stavljati u špric sa zvezdastim nastavkom i
istiskivati puslice, veličine krupnijeg oraha.
4. Staviti da se peku (suše), u prethodno
zagrejanoj rerni, na 150 stepeni. Na toj temperaturi peći ih prvih 15
minuta, pa smanjiti na 100 stepeni i peći još pola sata.
5. Isključiti rernu i puslice ostaviti, u poluotvorenoj rerni, još 10 minuta.
Izvadite ih, sačekati da se ohlade, pa uživajte. Ja sam morala i vruće da ih probam, nije mi smetalo.
Коментари
Постави коментар