Čokoladne puslice
Potrebno je:
- 3 belanca
 - 200 g šećera u prahu
 - 100 g lešnika
 - 50 g čokolade
 - 1/2 limuna (sok)
 
Priprema
      1. Belanca mutiti da malo očvrsnu, 
pa im postepeno, uz neprekidno mućenje, dodavati šećer u prahu, 
nastaviti sa mućenjem. Dodati sok od limuna. Belanca mutiti toliko dugo,
 da kada nagnete vanglicu ona ostaju čvrsto u njoj.
     
    
      2. Zatim dodati najsitnije izrendanu
 čokoladu i samlevene lešnike, prethodno malo propečene (zbog mirisa). 
Sjediniti varjačom, NIKAKO mikserom.
     
    
      3. Pleh od šporeta obložiti pek 
papirom. Smesu od belanaca stavljati u špric sa zvezdastim nastavkom i 
istiskivati puslice, veličine krupnijeg oraha.
     
    
      4. Staviti da se peku (suše), u prethodno 
zagrejanoj rerni, na 150 stepeni. Na toj temperaturi peći ih prvih 15 
minuta, pa smanjiti na 100 stepeni i peći još pola sata. 
     
    
      5. Isključiti rernu i puslice ostaviti, u poluotvorenoj rerni, još 10 minuta. 
Izvadite ih, sačekati da se ohlade, pa uživajte. Ja sam morala i vruće da ih probam, nije mi smetalo.
     
    



Коментари
Постави коментар