Svinjski vrat sa krompirom
Potrebno je:
- 1 kg svinjskog vrata
- 1 kg krompira
- 1 čaša kisele pavlake
- 2 kašike senfa
- suvi biljni začin
- biber
- 2 kašičice slatke mlevene paprike
- 1 kašičica ljute mlevene paprike
- 50 ml ulja
Priprema
1. Meso posuti suvim biljnim začinom i biberom. Uzeti dublju vatrostalnu činiju (ne podmazivati je) i poređati meso.
2. Pomešati kiselu pavlaku i senf, pa sa tom smesom premazati poređano meso.
3. Krompir očistiti i iseći na
kockice. Staviti ga u dublju činiju, pa ga posuti sa biozačinom, biberom
i mlevenom paprikom (slatkom i ljutom). Promešati rukama. Na kraju
sipati ulje, pa promešati (rukama) da svako parče bude obuhvaćeno
začinima.
Tako pripremljeni krompir rasporediti preko premazanog mesa.
4. Činiju pokriti alu folijom (ne
poklapati sa poklopcem) i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj
rerni, na 200 stepeni, jedan sat.
5. Posle datog vremena izvaditi
činiju, skloniti foliju i vratiti jelo da se krompir zapeče, još pola
sata. Poslužiti uz salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар