Piletina iz rerne
Potrebno je:
- 1 pile (oko 2 kg)
- 3 kašičice suvog biljnog začina
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica čilija u prahu
- 1/2 kašičice bibera u prahu
- 150 g margarina
- 1 limun
...i još:
- 600 g krompira
- 5 češnja belog luka
- aleva paprika
- suvi biljni začin
- ulje
Priprema
1. Sve navedene začine za pile (biljni začin, aleva paprika, kari, čili u prahu i biber) sjediniti i dobro utrljati u meso. Pokriti folijom i ostaviti u frižideru 1 sat.
2. Krompir očistiti (ako su veći
iseći ih na pola) i staviti u dublji sud. Posuti ih biozačinom i alevom
paprikom (po želji) i promešati. Dodati krupnije sečen beli luk, pa sve
preliti sa malo ulja. Dobro izmešati da se svaki krompir uvalja u ulje i
začine.
3. Uzeti pekač i sipati ulje 1/2
prsta visine. Pile preseći po sredini (ne skroz), pritisnuti da se raširi i staviti ga u pekač. Okolo rasporediti krompir i limun, isečen na četvrtine.
Margarin rastopiti i vrelim margarinom preliti pile i krompir. Poklopiti
pekač i staviti da se peče, prvih pola sata na 200 stepeni, pa smanjiti
temperaturu na 180 stepeni i peći pile još dva sata.
4. Posle isteka datog vremena
izvaditi pekač, otklopiti, pa ako je potrebno vratiti da se još zapeče.
Ja nisam vraćala i evo kako je ispalo..
Коментари
Постави коментар