Piletina iz rerne
Potrebno je:
- 1 pile (oko 2 kg)
 - 3 kašičice suvog biljnog začina
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 kašičica karija
 - 1 kašičica čilija u prahu
 - 1/2 kašičice bibera u prahu
 - 150 g margarina
 - 1 limun
 
...i još:
- 600 g krompira
 - 5 češnja belog luka
 - aleva paprika
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Priprema
      1. Sve navedene začine za pile (biljni začin, aleva paprika, kari, čili u prahu i biber) sjediniti i dobro utrljati u meso. Pokriti folijom i ostaviti u frižideru 1 sat. 
     
    
      2. Krompir očistiti (ako su veći 
iseći ih na pola) i staviti u dublji sud. Posuti ih biozačinom i alevom 
paprikom (po želji) i promešati. Dodati krupnije sečen beli luk, pa sve 
preliti sa malo ulja. Dobro izmešati da se svaki krompir uvalja u ulje i
 začine.
     
    
      3. Uzeti pekač i sipati ulje 1/2 
prsta visine. Pile preseći po sredini (ne skroz), pritisnuti da se raširi i staviti ga u pekač. Okolo rasporediti krompir i limun, isečen na četvrtine. 
Margarin rastopiti i vrelim margarinom preliti pile i krompir. Poklopiti
 pekač i staviti da se peče, prvih pola sata na 200 stepeni, pa smanjiti
 temperaturu na 180 stepeni i peći pile još dva sata.
     
    
      4. Posle isteka datog vremena 
izvaditi pekač, otklopiti, pa ako je potrebno vratiti da se još zapeče. 
Ja nisam vraćala i evo kako je ispalo..
     
    



Коментари
Постави коментар