Piletina sa pečenim paprikama
Potrebno je:
- 1/2 kg belog, pilećeg, mesa (otkošćenog)
 - 1/2 kg crvenih, pečenih, paprika
 - 1 srednja glavica crnog luka
 - 3 češnja belog luka
 - 200 g šampinjona
 - 3 kašike paradajz pirea
 - biber
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Smesa za prelivanje:
- 250 ml pavlake za kuvanje
 - 2 jajeta
 - 100 g sira (zrelijeg)
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 
Priprema
      1. Pileće meso iseći na kockice, 
crni i beli luk, sitno, iseckati a šampinjone iseći na, deblje, listiće.
 Pečenu papriku oljutiti, očistiti od drški i semenki, pa je iseći na 
trake.
     
    
      2. Na zagrejano ulje staviti 
iseckano pileće meso, crni i beli luk i dinstati. Kada meso pobeli 
ubaciti isečene šampinjone i, na trake isečenu, pečenu papriku. Dinstati
 dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile. Zatim dodati paradajz 
pire, suvi biljni začin i mleveni biber (suvi biljni začin i biber 
dodati po ukusu). Dobro promešati i skloniti sa vatre. 
     
    
      3. Smesa za prelivanje: Zreo sir, 
viljuškom, izmrviti, ali da ostanu male grudvice. U odgovarajućoj činiji
 razbiti jaja i, žicom za mućenje, ih sjediniti. Sipati pavlaku za 
kuvanje i suvi biljni začin. Mućenjem sjediniti smesu. Na kraju dodati 
izmrvljeni sir i, kašikom, promešati. Dobijeni preliv sipati preko jela 
sa mesom i, dobro, promešati, da se svi sastojci sjedine.
     
    
      4. Uzeti pleh, vel. 30x20cm, i 
podmazati ga uljem. U podmazani pleh preručiti pripremljeno jelo i 
staviti u, prethodno zagrejanu, rernu na 190 stepeni. Peći 20 minuta. 
Poslužiti sa sirom i ajvarom. Prijatno!
     
    



Коментари
Постави коментар