Plazma i lešnik
Za koru:
- 150 g plazma keksa u komadima
- mleko
- rum
Za fil:
- 1/2 l slatke pavlake
- 150 g mlevene plazme
- 150 g pečenih, mlevenih lešnika
- 100 g mlevene čokolade
- 1 kašika kakaoa
Priprema
1. Na tacnu za tortu poređati plazma keks, prethodno umočen u mešavinu, mleka i ruma.
2. Fil: U dublju posudu sipati
slatku pavlaku i čvrsto umutiti. Podeliti je na tri dela. U prvi deo
dodati mlevenu plazmu i kašičicu, mlevene, čokolade (od 100 g). Sjediniti. U drugi deo dodati ostatak
mlevene čokolade, dve kašike mlevenog lešnika i kašiku kakaoa. U treći
deo dodati ostatak mlevenih lešnika.
3. Preko kore, od plazma keksa,
staviti prvi deo fila, poravnati, zatim, staviti drugi deo fila,
poravnati i na kraju, staviti treći deo fila. Poravnati, ukrasiti po
želji i ostaviti u frižider, preko noći.
Коментари
Постави коментар