Plazma i lešnik
Za koru:
- 150 g plazma keksa u komadima
 - mleko
 - rum
 
Za fil:
- 1/2 l slatke pavlake
 - 150 g mlevene plazme
 - 150 g pečenih, mlevenih lešnika
 - 100 g mlevene čokolade
 - 1 kašika kakaoa
 
Priprema
      1. Na tacnu za tortu poređati plazma keks, prethodno umočen u mešavinu, mleka i ruma.
     
    
      2. Fil: U dublju posudu sipati 
slatku pavlaku i čvrsto umutiti. Podeliti je na tri dela. U prvi deo 
dodati mlevenu plazmu i kašičicu, mlevene, čokolade (od 100 g). Sjediniti. U drugi deo dodati ostatak
 mlevene čokolade, dve kašike mlevenog lešnika i kašiku kakaoa. U treći 
deo dodati ostatak mlevenih lešnika. 
     
    
      3. Preko kore, od plazma keksa, 
staviti prvi deo fila, poravnati, zatim, staviti drugi deo fila, 
poravnati i na kraju, staviti treći deo fila. Poravnati, ukrasiti po 
želji i ostaviti u frižider, preko noći. 
     
    



Коментари
Постави коментар