Prženo-pečene pileće šnicle
Potrebno je:
- 600 g belog pilećeg mesa (otkošćenog)
Smesa za pohovanje:
- 2 belanca
- 4 kašike gustina
- 2 kašičice đumbira u prahu
- 1/2 kašičice suvog majorana
- 1/2 kašičice kurkume
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1/2 kašičice crnog, mlevenog, bibera
Priprema
1. Smesa za pohovanje: U dubljoj
posudi umutiti belanca da se dobije penasta smesa. Dodati gustin, đumbir
u prahu, majoran, kurkumu, suvi biljni začin i biber, sve to dobro
promešati.
Pileće meso iseći na šnicle. U teflonskom tiganju (ja sam koristila vok
tiganj) sipati ulje, 0,5cm visine, i staviti da se dobro ugreje.
Istovremeno uključiti rernu, da se zagreje, na 180 stepeni.
2. Svako parče mesa provući kroz smesu za pohovanje i stavljati na zagrejano ulje.
3. Kada meso, samo, blago porumeni, okrenuti ga, da i druga strana, dobije blagu, rumenu boju.
4. Propženo meso vaditi, rešetkastom
kašikom, i ređati u pleh, preko pek papira. Svako parče mesa premazati,
kašičicom, ostatkom smese za pohovanje. Na kraju, svako parče mesa
preliti sa kašičicom ulja i staviti da se peče, u zagrejanoj rerni.
5. Kada meso dobije lepu, rumenu boju, izvaditi pleh iz rerne i meso poslužiti sa prilogom, po želji.
Коментари
Постави коментар