Brze oblande (čokolada, kokos)
Potrebno je:
- 1 veća oblanda
 - 400 g kisele pavlake
 - 300 g šećera
 - 120 g margarina
 - 100 g čokolade
 - 100 g kokosovog brašna
 
Priprema
      1. U dublju posudu staviti kiselu 
pavlaku, margarin i šećer, pa na tihoj vatri staviti da se otopi. Kada 
se smesa otopila ubaciti izlomljenu čokoladu, izmešati da se rastopi i, 
na kraju, dodati kokosovo brašno. Sve dobro izmešati i ostaviti da se 
prohladi, da bude mlako.
     
    
      2. Filovati rupičastu stranu 
oblandi. Svaki list, tanko, premazati filom. Pazite da fil rasporedite 
podjednako, na sve listove oblandi. Ne treba da vas buni što je fil malo
 ređi, kada se ohladi jako lepo se stegne. 
     
    
      3. Preko nafilovane oblande staviti 
neki teži predmet, da bi se listovi i fil lepo spojili. Ostaviti u 
frižider na nekoliko sati ili najbolje preko noći. Sutradan možete 
površinu preliti čokoladom, mada ih ja najviše volim ovako, obične. 
     
    
      4. Iseći oblandu na štanglice i 
zasladite se. 
Ovo je jedan stari recept za oblande, koga sam uvek "zaobilazila" kada 
sam tražila šta da napravim, pa sam rešila da to ispravim i da ih,
 konačno, napravim.
     
    



Коментари
Постави коментар