Feta sir sa začinima, u maslinovom ulju
Potrebno je:
- 1/2 kg feta sira
 
Marinada za sir:
- 2 čena sitno iseckanog, belog luka
 - 1/3 kašičice suvog biljnog začina
 - 1/2 kašičice tucane, ljute, paprike
 - 1/3 kašičice crvenog bibera
 - 1/2 limuna (sok i izrendana korica)
 - 1 kašičica meda
 - 150 ml maslinovog ulja
 - sveži bosiljak
 - origano
 
Priprema
      1. Da biste sir isekli na jednake kockice stavite ga na radnu površinu, pa ga isecite koncem. Isečeni sir složite u teglice.
     
    
      2. U maslinovo ulje, prvo, staviti 
med, pa ga mešati da se, potpuno, otopi. Zatim dodati sve, navedene, 
začine i dobro ih sjediniti. Bosiljak i origano dodajte po, vašem, 
ukusu. Pripremljenu marinadu preliti preko iseckanog sira, u teglicama. 
Ako treba, doliti još maslinovog ulja. 
     
    
      3. Teglice čvrsto zatvoriti i, 
nekoliko puta, ih blago okrenuti gore-dole, da bi se marinada 
rasporedila ravnomerno. Ostaviti teglice na, najnižu, policu u frižideru
 i ostaviti da odstoji 2-3 dana. Zatim izvadite, bockajte čačkalicama i 
uživajte. Naročito se slaže uz pivo. 
     
    
      4. Ne treba da vas buni ako je smesa
 u teglici, kada je izvadite iz frižidera, malo, stegnuta. To je zbog 
ulja i meda. Samo ostaviti da odstoji, na sobnoj temperaturi, oko pet 
minuta, pa poslužiti. 
     
    



Коментари
Постави коментар