Gurmanska pita sa sirom
Potrebno je:
- 1/2 kg kora za pitu
Za premazivanje:
- 3 jajeta
- 1/2 kockice kvasca
- 7 punih kašika brašna
- 1 čaša (od jogurta) mleka
- 3/4 čaše ulja
Za fil:
- 1/2 kg sira
- 3 jajeta
- 1 čaša kisele pavlake
Priprema
1. Za premazivanje: U toplom mleku
podići kvasac. U vanglici umutiti jaja, dodati brašno, ulje i
pripremljeni kvasac, pa sve sjediniti.
2. Fil: Sir izdrobiti viljuškom, dodati jaja i kiselu pavlaku, pa umutiti da bude kremasto.
3. Odvojiti po četiri kore, za pet
rolata (ukupno bi trebalo da ima 20 kora). Staviti jednu koru na radnu
površinu i dobro je premazati sa smesom za premazivanje. Tako uraditi i
sa drugom, trećom i četvrtom korom, ređajući jednu preko druge. Na
četvrtoj kori, duž jedne ivice staviti 1/5 fila. Zaviti rolat i staviti
ga u podmazani pleh. Tako uraditi i sa ostala četiri rolata.
4. Sa ostatkom smese za premazivanje
premazati sve poređane rolate i ostaviti na sobnoj temperaturi, da
odstoje, jedan sat. Posle proteka datog vremena staviti pitu da se peče,
u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 C.
5. Pečenu pitu ostaviti malo da se prohladi, pa poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.
Коментари
Постави коментар