Gurmanska pita sa sirom
Potrebno je:
- 1/2 kg kora za pitu
 
Za premazivanje:
- 3 jajeta
 - 1/2 kockice kvasca
 - 7 punih kašika brašna
 - 1 čaša (od jogurta) mleka
 - 3/4 čaše ulja
 
Za fil:
- 1/2 kg sira
 - 3 jajeta
 - 1 čaša kisele pavlake
 
Priprema
      1. Za premazivanje: U toplom mleku 
podići kvasac. U vanglici umutiti jaja, dodati brašno, ulje i 
pripremljeni kvasac, pa sve sjediniti.
     
    
      2. Fil: Sir izdrobiti viljuškom, dodati jaja i kiselu pavlaku, pa umutiti da bude kremasto. 
     
    
      3. Odvojiti po četiri kore, za pet 
rolata (ukupno bi trebalo da ima 20 kora). Staviti jednu koru na radnu 
površinu i dobro je premazati sa smesom za premazivanje. Tako uraditi i 
sa drugom, trećom i četvrtom korom, ređajući jednu preko druge. Na 
četvrtoj kori, duž jedne ivice staviti 1/5 fila. Zaviti rolat i staviti 
ga u podmazani pleh. Tako uraditi i sa ostala četiri rolata. 
     
    
      4. Sa ostatkom smese za premazivanje
 premazati sve poređane rolate i ostaviti na sobnoj temperaturi, da 
odstoje, jedan sat. Posle proteka datog vremena staviti pitu da se peče,
 u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 C. 
     
    
      5. Pečenu pitu ostaviti malo da se prohladi, pa poslužiti uz jogurt ili kiselo mleko.
     
    



Коментари
Постави коментар