Juneće rolnice u sosu od pečuraka
Potrebno je:
- 600 g junećih šnicli
- 150 g svinjske pečenice
- 3 kisela krastavčića
- 150 g kačkavalja
- senf
- ren
- biozačin
- biber
- 150 ml belog vina
- ulje
Sos od pečuraka:
- 400 g braon šampinjona
- 1/2 l pavlake za kuvanje
- 1 kašičica belog lika u prahu
- 1 kašičica crnog luka u prahu
- 1/2 kašičice sveže seckane mirođije
- 1 kašičica belog bibera (mlevenog)
- 2 kašike kisele pavlake
- 2 male kašičice gustina
- biozačin
- 50 ml vode
Priprema
1. Juneće šnicle iseći što tanje (ne
morate ih lupati tučkom, samo zamolite mesara da ih iseče što šire).
Pečenicu, takođe, iseći tanko. Krastavčiće iseći na tanke štapiće, a
kačkavalj na deblje štapiće.
2. Staviti juneću šniclu na radnu podlogu, pa je posuti biozačinom, biberom, i premazati senfom.
3. Preko senfa premazati ren (količina po želji).
4. Na tako začinjenu šniclu poređati dimljenu pečenicu, preko pečenice staviti štapić krastavčića i dva štapića kačkavalja.
5. Kada smo sve poređali sada, po malo, sa obe strane preklopiti meso (kao kada uvijamo sarmice) i čvrsto urolati.
6. Urolanu šniclu pričvrstimo čačkalicom. Isti postupak ponoviti sa svim šniclama.
7. U tiganj staviti ulje i kada se
ugreje poređati juneće rolnice. Na srednjoj temperaturi pustiti da
uhvati koricu, pa nasuti belo vino, poklopiti i, na tihoj temperaturi,
krčkati pola sata.
8. Sos: Dok se rolnice dinstaju
pripremamo sos. Braon šampinjone isečemo na krupne komade i stavimo da
se dinstaju, na malo ulja. Pospemo ih biozačinom, belim i crnim lukom, u
prahu, biberom i seckanom mirođijom. Dinstamo, ali vodimo računa da ne
ispari sva voda, koju su pečurke pustile.
9. Pomešamo pavlaku za kuvanje i
kiselu pavlaku i umutimo viljuškom, da nema grudvica. U vodi razmutimo
gustin, pa ga dodamo mešavini pavlake. Tako pripremljenu pavlaku
izručimo u smesu sa pečurkama i promešamo.
10. U odgovarajući pleh poređamo
rolnice od mesa i prelijemo ih sa ostatkom tečnosti, u kojoj su se
dinstale. Preko prelijemo sa sosom i stavimo da se peče, u prethodno
zagrejanoj rerni, na 200 stepeni. Pečemo dok površina ne porumeni
11. Ja sam kao prilog poslužila
obareni pirinač, koji sam, zatim, malo propržila na ulju, posula sa biozačinom,
kašičicom karija, raznim semenkama (lan, susam, sirovi suncokret, pečeni
suncokret, pečena golica i pšenične pahulje) i sve dobro promešala.
Коментари
Постави коментар