Mafini sa smokvama, bundevom...
Testo:
- 500 g lisnatog testa
 
Krem 1:
- 300 g ispečene bundeve
 - 150 g samlevenih suvih smokvi
 - 150 g mlevenih oraha
 - 150 g šećera
 - 200 ml slatke pavlake
 - 2 jajeta
 - 1 kašičica cimeta
 - 1 kesica vanilinog šećera
 - 1 kašika ruma
 - 40 g otopljenog margarina
 
Krem 2:
- 1/2 l mleka
 - 1 puding od vanile
 - 100 g ispečene bundeve
 - 100 g margarina
 - 5 kašika šećera
 
...i još:
- 3 kašike pekmeza od kajsija
 - 1 kašika vode
 
Priprema
      1. Lisnato testo odmrznuti na sobnoj
 temperaturi. Odmrznuto testo staviti na pobrašnjenu radnu površinu i 
tanko ga razviti. Pošto izlaze dva pleha mafina (24 kom.), polovina 
testa je za jedan pleh a druga polovina za drugi pleh.
     
    
      2. Krugove od testa sam vadila kalupom za krofne, prečnika 9 cm.
     
    
      3. Testom obložiti kalupe za mafine (ne treba ih podmazivati).
     
    
      4. Krem 1: Pečenu i ohlađenu bundevu
 izmiksati, pa dodati jaja i šećer i mikserom sjediniti. Zatim dodati 
otopljeni margarin, samlevene orahe i smokve i na kraju sve navedene 
začine. Promešati, pa dodati slatku pavlaku (neumućenu). Sve dobro 
sjediniti.
Svaki kalup puniti smesom, malo više od 1/2 kalupa.
     
    
      5. Staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, 25 minuta (ipak, što se tiče pečenja, 
svaka domaćica "poznaje" svoju rernu). Pečene izvaditi i ostaviti u 
plehu, da se ohlade. Ohlađene mafine premazati pekmezom od kajsija 
(pekmez staviti u lonče, dodati kašiku vode i otopiti ga).
     
    
      6. Krem 2: U mleku skuvati puding, 
sa 5 kašika šećera. Pokriti ga providnom folijom i ostaviti da se 
potpuno ohladi. 
U vanglicu izmiksati pečenu bundevu, pa dodati ohlađeni puding. Mikserom
 sjediniti. Na kraju dodati penasto umućeni margarin i sve sjediniti. 
Napuniti špric i naneti na ohlađene mafine.
Ako možete da izdržite, sačekajte da se drugi krem malo stegne, a ako ne
 možete onda uživajte u ukusu.
     
    



Коментари
Постави коментар