Mafini sa smokvama, bundevom...
Testo:
- 500 g lisnatog testa
Krem 1:
- 300 g ispečene bundeve
- 150 g samlevenih suvih smokvi
- 150 g mlevenih oraha
- 150 g šećera
- 200 ml slatke pavlake
- 2 jajeta
- 1 kašičica cimeta
- 1 kesica vanilinog šećera
- 1 kašika ruma
- 40 g otopljenog margarina
Krem 2:
- 1/2 l mleka
- 1 puding od vanile
- 100 g ispečene bundeve
- 100 g margarina
- 5 kašika šećera
...i još:
- 3 kašike pekmeza od kajsija
- 1 kašika vode
Priprema
1. Lisnato testo odmrznuti na sobnoj
temperaturi. Odmrznuto testo staviti na pobrašnjenu radnu površinu i
tanko ga razviti. Pošto izlaze dva pleha mafina (24 kom.), polovina
testa je za jedan pleh a druga polovina za drugi pleh.
2. Krugove od testa sam vadila kalupom za krofne, prečnika 9 cm.
3. Testom obložiti kalupe za mafine (ne treba ih podmazivati).
4. Krem 1: Pečenu i ohlađenu bundevu
izmiksati, pa dodati jaja i šećer i mikserom sjediniti. Zatim dodati
otopljeni margarin, samlevene orahe i smokve i na kraju sve navedene
začine. Promešati, pa dodati slatku pavlaku (neumućenu). Sve dobro
sjediniti.
Svaki kalup puniti smesom, malo više od 1/2 kalupa.
5. Staviti da se peče, u prethodno
zagrejanoj rerni, na 180 stepeni, 25 minuta (ipak, što se tiče pečenja,
svaka domaćica "poznaje" svoju rernu). Pečene izvaditi i ostaviti u
plehu, da se ohlade. Ohlađene mafine premazati pekmezom od kajsija
(pekmez staviti u lonče, dodati kašiku vode i otopiti ga).
6. Krem 2: U mleku skuvati puding,
sa 5 kašika šećera. Pokriti ga providnom folijom i ostaviti da se
potpuno ohladi.
U vanglicu izmiksati pečenu bundevu, pa dodati ohlađeni puding. Mikserom
sjediniti. Na kraju dodati penasto umućeni margarin i sve sjediniti.
Napuniti špric i naneti na ohlađene mafine.
Ako možete da izdržite, sačekajte da se drugi krem malo stegne, a ako ne
možete onda uživajte u ukusu.
Коментари
Постави коментар