Piletina sa puterom od kikirikija
Potrebno je:
- 1 (od 2 - 2,5 kg) pile
 - biozačin
 - biber
 
Premaz:
- 2 kašike senfa
 - 2 kašike putera od kikirikija
 - 50 ml ulja
 - 1 kašičica tucane ljute paprike
 - 1 kašičica slatke aleve paprike
 - 2 kašičice karija
 
i još...
- 800 g krompira
 - biozačin
 
Priprema
      1. Celo pile iseći na parčiće. Svako parče posuti mešavinom biozačina i bibera. 
     
    
      2. Premaz: U činiju staviti sve navedene sastojke, sjediniti i dobro utrljati u meso. Ostaviti meso da odstoji jedan sat. 
     
    
      3. U pekač staviti ulje i jednu šolju (od 200 ml) tople vode. Posle datog vremena, poređati meso. 
     
    
      4. Krompir očistiti (birati manje krompire, a veće iseći na pola), posuti sa biozačinom i dobro promešati. 
     
    
      5. Krompir poređati oko mesa, u 
pekaču, preliti malo uljem, poklopiti pekač i staviti u zagrejanu rernu,
 na 170 stepeni. Peći tri sata (ne treba okretati). Poslužiti sa 
salatom, po želji. 
Savet : Recept za puter od kikirikija imate na blogu, u grupi, Likeri - sokovi i ostalo.
Savet : Recept za puter od kikirikija imate na blogu, u grupi, Likeri - sokovi i ostalo.



Коментари
Постави коментар