Piletina sa puterom od kikirikija
Potrebno je:
- 1 (od 2 - 2,5 kg) pile
- biozačin
- biber
Premaz:
- 2 kašike senfa
- 2 kašike putera od kikirikija
- 50 ml ulja
- 1 kašičica tucane ljute paprike
- 1 kašičica slatke aleve paprike
- 2 kašičice karija
i još...
- 800 g krompira
- biozačin
Priprema
1. Celo pile iseći na parčiće. Svako parče posuti mešavinom biozačina i bibera.
2. Premaz: U činiju staviti sve navedene sastojke, sjediniti i dobro utrljati u meso. Ostaviti meso da odstoji jedan sat.
3. U pekač staviti ulje i jednu šolju (od 200 ml) tople vode. Posle datog vremena, poređati meso.
4. Krompir očistiti (birati manje krompire, a veće iseći na pola), posuti sa biozačinom i dobro promešati.
5. Krompir poređati oko mesa, u
pekaču, preliti malo uljem, poklopiti pekač i staviti u zagrejanu rernu,
na 170 stepeni. Peći tri sata (ne treba okretati). Poslužiti sa
salatom, po želji.
Savet : Recept za puter od kikirikija imate na blogu, u grupi, Likeri - sokovi i ostalo.
Savet : Recept za puter od kikirikija imate na blogu, u grupi, Likeri - sokovi i ostalo.
Коментари
Постави коментар