Šampinjoni punjeni sirom, u maslinovom ulju
Potrebno je:
- 1 kg malih šampinjona
- 300 g sitnog, masnog, sira
- 1 l maslinovog ulja
- 1 kašika Himalajske soli
Začini:
- origano
- beli luk u prahu
- biber
Priprema
1. Prvo napraviti presolac, od ulja i
soli. U manju posudu staviti ulje i so i staviti na vatru, da provri.
Kada ulje provri skloniti ga sa vatre i ostaviti da se ohladi.
2. U sitan sir dodati, navedene
začine, po ukusu, i dobro sjediniti. Šampinjonima skloniti drške i,
kapice, napuniti, začinjenim, sirom. Napunjene šampinjone poređati u
manje teglice, sabijajući ih, da što više stanu. Praznine popunite,
otkinutim, drškama.
3. Poređane pečurke preliti,
pripremljenim presolcem, pritisnuti plastičnim pritiskivačem, za tegle, i
ostaviti sa ostalom zimnicom.
4. Pripremljene pečurke treba da
odstoje, najmanje 3-4 dana, da poprime mirise začina, pa ih probajte.
Verujte da je pravi delikates. Ovaj recept je napravila moja zaova, Ljubinka, koja jako voli da eksperimentiše po kuhinji. Kada smo videle u hipermarketu da jedna
mala teglica, od 200ml, u kojoj su smeštene četiri pečurkice, košta 450
dinara, ona je rešila sama da ih napravi. Malo smo "lutale" po internetu,
videle šta su glavni sastojci i sama je kreirala, ovaj divni, recept. Meni se mnogo
svideo, probajte da li će i vama da se svidi?
Коментари
Постави коментар