Svinjska rebarca u marinadi
Potrebno je:
- 1 kg svinjskih rebara
Marinada:
- 150 ml belog vina
- 2 čena belog luka, sitno iseckanog
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice biozačina
- 2 kašičica slatke aleve paprike
- 1 kašičica ljute aleve paprike
- 1 kašičica majčine dušice
- 2 kašike kečapa
- 1 kašičica origana
...i još:
- 600 g krompira
- 2 veće glavice crnog luka
- 2 veće šargarepe
.. i:
- 3 kašike masti
Priprema
1. Meso iseći na komade po želji. U
činiju staviti sve sastojke za marinadu i dobro promešati. Meso staviti u
dublju činiju, preliti sa marinadom i dobro izmešati da se obloži svako
parče. Ostaviti, poklopljeno, u frižider, da odstoji, oko dva sata.
2. Krompir očistiti i iseći na
četvrtine. Crni luk i šargarepu očistiti i iseći na krupnije komade.
Posuti biozačinom i biberom, po želji, i dobro promešati. Posle isteka
datog vremena, meso izvaditi iz frižidera i marinadom (u kojoj je bilo
meso) preliti povrće Dobro izmešati.
3. Uzeti odgovarajući pleh, dobro ga
podmazati uljem i poređati meso. Okolo poređati povrće, pa sve preliti
ostatkom marinade. Mast rastopiti i preliti preko jela. Staviti da se
peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 stepeni 1-1,5 sat, zavisi od
rerne. Ne pokriva se. Kada meso lepo porumeni, preokrenuti ga i ispeći
do kraja.
Коментари
Постави коментар