Sočni kolač sa rogačem
Za testo:
- 5 jaja
 - 300 g šećera
 - 210 ml ulja
 - 210 ml kisele vode
 - 90 g rogača
 - 250 g brašna
 - 1 kesica vanilinog šećera
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Za preliv:
- 200 ml mleka
 - 200 ml vode
 - 9 kašika šećera
 - 250 g margarina (putera)
 - 4 kašike kakaoa
 - 100 g čokolade
 
Priprema
      1. Testo: Odvojiti belanca od 
žumanaca. Umutiti belanca, u odgovarajući dublji sud, sa postepenim 
dodavanjem šećera, ali da ne bude previše čvrsta smesa. Dodati žumanca i
 sjediniti. Zatim dodati ulje, kiselu vodu i vanilin šećer. Umutiti. Na 
kraju ubaciti brašno, sa pecivom i rogač. Mikserom sve sjediniti.
     
    
      2. Pleh, vel. 24x40 cm, dobro 
podmazati uljem, pa sipati umućeno testo. Staviti da se peče, u 
prethodno zagrejanoj rerni na 170 C. Pečeni kolač (probati čačkalicom da
 li je pečeno), izvaditi i ostaviti da se ohladi. 
     
    
      3. Preliv: Za preliv sve navedene 
sastojke staviti u manju šerpicu, (margarin iseckati, a čokoladu 
izlomiti na manje parčiće) i na tihoj vatri, staviti da se sastojci 
otope i sjedine, uz neprekidno mešanje. 
     
    
      4. Ohlađen kolač iseći na kocke i 
preliti vrelim prelivom. Ostaviti na sobnoj temperaturi da se prohladi, 
pa ga staviti u frižider da se potpuno, ohladi. 
Uživajte u jako ukusnom i sočnom kolaču.
     
    



Коментари
Постави коментар