Ekonomičan, brz i ukusan kolač
Potrebno je:
- 1 čaša (od 200 ml) mleka
 - 1 čaša šećera
 - 1 čaša ulja
 - 3 kašike kakaoa
 - 1 kašika kafe (Neskafe Gold)
 - 1 pomorandža (sok)
 
...i još:
- 2 jajeta
 - 1 čaša brašna
 - 1 prašak za pecivo
 - 1 vanil šećer
 - 1 pomorandža (korica)
 
Priprema
      1. U dublju posudu staviti mleko, 
šećer, ulje, kakao, kafu i isceđeni sok od pomorandže. Žicom za mućenje 
sastaviti sve sastojke. Mutiti malo duže, da bi se rastopila kafa, pošto
 je u granulama. Odvojiti pola smese i ostaviti na stranu.
     
    
      2. Odvojiti belanca od žumanaca. 
Umutiti čvrsto belanca, dodati žumanca, pa umutiti da postane penasto. 
Dodati mešavinu brašna, peciva i vanil šećera. Na kraju dodati narendanu
 koricu od pomorandže. Sjediniti sve sastojke mikserom. Dodati pola 
smese koja je prethodno umućena. Promešati i sipati u pleh (30x20 cm), 
koji je dobro podmazan i posut brašnom. Staviti da se peče, na 170 
stepeni. Probati čačkalicom da li je pečeno, da se kolač ne presuši. 
     
    
      3. Ispečeni kolač izvaditi i preliti
 sa ostatkom smese sa kafom (koju smo odvojili). Ostaviti da se ohladi na sobnoj 
temperaturi, pa ga staviti u frižider da se glazura, malo stegne. Zatim 
ga iseći na kocke.
Moja deca su izdržala sat vremena da bude u frižideru, pa smo ga isekli.
 Topi se u ustima, napravite ga i uverićete se. 
     
    



Коментари
Постави коментар