Ekonomičan, brz i ukusan kolač
Potrebno je:
- 1 čaša (od 200 ml) mleka
- 1 čaša šećera
- 1 čaša ulja
- 3 kašike kakaoa
- 1 kašika kafe (Neskafe Gold)
- 1 pomorandža (sok)
...i još:
- 2 jajeta
- 1 čaša brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanil šećer
- 1 pomorandža (korica)
Priprema
1. U dublju posudu staviti mleko,
šećer, ulje, kakao, kafu i isceđeni sok od pomorandže. Žicom za mućenje
sastaviti sve sastojke. Mutiti malo duže, da bi se rastopila kafa, pošto
je u granulama. Odvojiti pola smese i ostaviti na stranu.
2. Odvojiti belanca od žumanaca.
Umutiti čvrsto belanca, dodati žumanca, pa umutiti da postane penasto.
Dodati mešavinu brašna, peciva i vanil šećera. Na kraju dodati narendanu
koricu od pomorandže. Sjediniti sve sastojke mikserom. Dodati pola
smese koja je prethodno umućena. Promešati i sipati u pleh (30x20 cm),
koji je dobro podmazan i posut brašnom. Staviti da se peče, na 170
stepeni. Probati čačkalicom da li je pečeno, da se kolač ne presuši.
3. Ispečeni kolač izvaditi i preliti
sa ostatkom smese sa kafom (koju smo odvojili). Ostaviti da se ohladi na sobnoj
temperaturi, pa ga staviti u frižider da se glazura, malo stegne. Zatim
ga iseći na kocke.
Moja deca su izdržala sat vremena da bude u frižideru, pa smo ga isekli.
Topi se u ustima, napravite ga i uverićete se.
Коментари
Постави коментар