Gulaš sa šampinjonima - iz rerne
Potrebno je:
- 700 g svinjskog mesa, od buta
 - 400 g sitnih šampinjona
 - 200 g dimljene, mesnate, slanine
 - 1/2 kg krompira
 - 2 veće šargarepe
 - 3 čena belog luka
 - 1 veća, crvena, paprika
 - 1 kesa Fanta za gulaš i paprikaš
 - 700 ml vode
 - 100 ml belog vina
 - 3 kašičice suvog biljnog začina
 - 2 listića lorbera
 - 70 ml ulja
 
Priprema
      1. Krompir očistiti, iseći na 
četvrtine i staviti ga u, dublju, vanglu. Šampinjone oprati i dodati ih 
krompirima, cele. Ako su vam šampinjoni krupni iseći ih na polovine. 
Šargarepu očistiti, preseći po dužini, pa je iseći na krupnije komade. 
Češnjeve belog luka očistiti i preseći na pola. Slaninu iseći na kockice
 a svinjsko meso iseći na krupnije komade.
     
    
      2. Šargarepu, beli luk i svinjsko 
meso dodati krompirima. Pripremljene namirnice posuti sa suvim biljnim 
začinom, promešati i preručiti u, dublju, zemljanu posudu. Po vrhu 
staviti, iseckanu, slaninicu. Staviti i listiće lorbera. Preliti sa 
uljem.
     
    
      3. U 700 ml, mlake, vode sipati 
sadržinu Fanta, promešati, da nema grudvica i sipati preko smese u 
zemljanom loncu. Preliti i sa belim vinom.
     
    
      4. Zemljani lonac poklopiti, ili 
dobro prekriti alu folijom i staviti ga u, prethodno zagrejanu, rernu na
 200 stepeni. Kada tečnost, u sudu, provri, smanjiti temperaturu na 180 
stepeni, i krčkati jelo 2,5 sata. 
     
    
      5. Izvadite iz rerne, pažljivo otklopiti sud, ili skloniti alu foliju i uživajte u ukusu i mirisu jela.
     
    



Коментари
Постави коментар