Gulaš sa šampinjonima - iz rerne
Potrebno je:
- 700 g svinjskog mesa, od buta
- 400 g sitnih šampinjona
- 200 g dimljene, mesnate, slanine
- 1/2 kg krompira
- 2 veće šargarepe
- 3 čena belog luka
- 1 veća, crvena, paprika
- 1 kesa Fanta za gulaš i paprikaš
- 700 ml vode
- 100 ml belog vina
- 3 kašičice suvog biljnog začina
- 2 listića lorbera
- 70 ml ulja
Priprema
1. Krompir očistiti, iseći na
četvrtine i staviti ga u, dublju, vanglu. Šampinjone oprati i dodati ih
krompirima, cele. Ako su vam šampinjoni krupni iseći ih na polovine.
Šargarepu očistiti, preseći po dužini, pa je iseći na krupnije komade.
Češnjeve belog luka očistiti i preseći na pola. Slaninu iseći na kockice
a svinjsko meso iseći na krupnije komade.
2. Šargarepu, beli luk i svinjsko
meso dodati krompirima. Pripremljene namirnice posuti sa suvim biljnim
začinom, promešati i preručiti u, dublju, zemljanu posudu. Po vrhu
staviti, iseckanu, slaninicu. Staviti i listiće lorbera. Preliti sa
uljem.
3. U 700 ml, mlake, vode sipati
sadržinu Fanta, promešati, da nema grudvica i sipati preko smese u
zemljanom loncu. Preliti i sa belim vinom.
4. Zemljani lonac poklopiti, ili
dobro prekriti alu folijom i staviti ga u, prethodno zagrejanu, rernu na
200 stepeni. Kada tečnost, u sudu, provri, smanjiti temperaturu na 180
stepeni, i krčkati jelo 2,5 sata.
5. Izvadite iz rerne, pažljivo otklopiti sud, ili skloniti alu foliju i uživajte u ukusu i mirisu jela.
Коментари
Постави коментар