Pečeni krompir sa kukuruznim brašnom
Potrebno je:
- 800 g krompira (ili količina koja vama odgovara)
- 2 kašike kukuruznog brašna
- 2 kašike kukuruznog griza
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1 kašika aleve paprike (slatka ili ljuta, po ukusu)
- 1/2 kašičice bibera
- 1/2 kašičice karija
- 1 kašičica origane
- 3 kašike masti
Priprema
1. Krompir očistiti i iseći na
četvrtine. Sve začine staviti u činiju i dobro sjediniti. Krompir
staviti u suvu vanglicu, posuti pripremljenim začinima i rukom dobro
izmešati, da se svako parče krompira obavije začinima.
2. Pleh, u kome će se peći, prekriti
pek papirom (dno i ivice). Staviti mast, pa staviti u rernu, zagrejanu
na 200 C, da se mast otopi. Kada se mast otopila, izvaditi pleh i
poređati krompir. Staviti da se peče. Posle pola sata izvaditi pleh i
preokrenuti krompir, pa vratiti da se ispeče do kraja.
Коментари
Постави коментар