Pečeni krompir sa kukuruznim brašnom
Potrebno je:
- 800 g krompira (ili količina koja vama odgovara)
 - 2 kašike kukuruznog brašna
 - 2 kašike kukuruznog griza
 - 1 kašika suvog biljnog začina
 - 1 kašika aleve paprike (slatka ili ljuta, po ukusu)
 - 1/2 kašičice bibera
 - 1/2 kašičice karija
 - 1 kašičica origane
 - 3 kašike masti
 
Priprema
      1. Krompir očistiti i iseći na 
četvrtine. Sve začine staviti u činiju i dobro sjediniti. Krompir 
staviti u suvu vanglicu, posuti pripremljenim začinima i rukom dobro 
izmešati, da se svako parče krompira obavije začinima. 
     
    
      2. Pleh, u kome će se peći, prekriti
 pek papirom (dno i ivice). Staviti mast, pa staviti u rernu, zagrejanu 
na 200 C, da se mast otopi. Kada se mast otopila, izvaditi pleh i 
poređati krompir. Staviti da se peče. Posle pola sata izvaditi pleh i 
preokrenuti krompir, pa vratiti da se ispeče do kraja. 
     
    



Коментари
Постави коментар