Pržene tikvice sa slaninicom
Potrebno je:
- 2 mlade tikvice (srednje veličine)
- 2 jaja
- 200 g mesnate, dimljene slaninice
- 2 manje glavice crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 100 g brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašičice aleve paprike
- 1,5 kašičica soli
Priprema
1. Tikvicu narendati na krupnoj
strani rendeta (ne ljušte se). Dodati narendani crni luk. Posoliti,
promešati i ostaviti da odstoji, oko 15 minuta.
2. Za to vreme slaninicu sitno iseći
na kockice i staviti da se prži, bez dodatka masnoće. Kada slaninica
postane rumena, rešetkastom kašikom, je izvaditi iz masnoće.
3. Tikvice i crni luk dobro
ocediti,od vode koju su pustili. U oceđeno povrće dodati sitno iseckani
beli luk, jaja i alevu papriku, pa dobro promešati. Na kraju dodati
brašno sa pecivom i isprženu slaninicu.
4. Pripremljenu masu dobro promešati
varjačom. Staviti ulje da se zagreje, pa kašikom (koju svaki put
umočimo u ulje) vaditi pripremljene tikvice i pržiti (na umerenoj temperaturi), dok ne dobiju
lepu, rumenu boju. Pržene tikvice, rešetkastom kašikom, vaditi na kuhinjski papir, da bi papir upio višak masnoće.
Poslužiti uz salatu, po želji.
Коментари
Постави коментар