Slavicina Voćna Pavlova
Kora:
- 6 belanaca
 - 300 g šećera
 - 1 kašika belog sirća
 
Krem:
- 6 žumanaca
 - 9 kašika šećera
 - 4 pune kašike brašna
 - 1/2 l mleka
 - 250 g margarina (putera)
 
Premaz preko kore:
- 100 g čokolade
 - 30 g margarina
 - 1 jaje
 
Voće:
- 2 kivija
 - 2 banane
 - 2 pomorandže
 - 300 g jagoda
 - 1/2 limuna (sok)
 
...i još:
- 200 g belog krem šlaga
 
Priprema
      1. Ovu tortu je napravila moja snaja
 od brata Slavica Radosavljević (iz Župskog Aleksandrovca), koja je vrsna domaćica, pa sam morala 
da je podelim sa vama, jer je VEOMA ukusna. Ovog puta, ja sam samo 
slikala.
     
    
      2. Kora: Belanca umutiti u čvrsti 
šam, uz postepeno dodavanje šećera. Na kraju dodati sirće i sjediniti. 
Pleh obložiti pek papirom i sipati smesu. Rasporediti je kašikom. Rernu 
zagrejati na 150 stepeni, pa smanjiti na 100 stepeni i staviti koru da 
se suši dva sata.
     
    
      3. Posle dva sata koricu izvaditi i okrenuti na plato za torte. Skloniti pek papir.
     
    
      4. Čokoladu izlomiti i sa margarinom
 staviti u manju šerpicu. Šerpicu staviti na vodenu paru da se čokolada i
 margarin otope. Kada se masa sjedinila, u tanjir umutiti jaje, pa ga 
polako dodati u čokoladu, uz neprestano mešanje. Nastaviti sa mešanjem 
još 2 minuta, pa rastopljenu čokoladu preliti preko kore i, kašikom, 
ravnomerno razmazati. Ostaviti da se stegne.
     
    
      5. Krem: Od 1/2 l mleka odvojiti 100
 ml a ostatak staviti da provri. Žumanca i šećer umutiti penasto. Dodati
 brašno, pa razrediti sa odvojenim mlekom. Proključalo mleko polako 
sipati, uz neprestano mešanje, u umućena jaja, pa vratiti na šporet i 
skuvati krem, uz stalno mućenje žicom. Skuvani krem ostaviti da se 
ohladi. Margarin (puter) umutiti penasto pa dodati ohlađenom kremu i 
sjediniti.
Krem sipati preko čokolade i poravnati.
     
    
      6. Voće: Svo voće očistiti i iseći 
na kockice. Banane preliti sokom od limuna, da ne potamne. Jagode dobro 
iscediti (ako se koriste zamrznute). Iseckano voće pomešati i staviti preko krema.
     
    
      7. Na kraju, umutiti beli šlag krem i staviti preko voća.
     
    
      8. Po želji, preko šlaga može da se narenda čokolada. Ostaviti je preko noći u frižider,...
     
    
      9. ...a narednog dana uživajte u 
ukusu. Mi nismo mogli toliko da čekamo, već je tortu, snaja, ostavila u 
zamrzivač na tri sata, pa nije mogla najbolje da se stegne, ali to 
nikome nije smetalo. Svi su tražili parče više...
     
    



Коментари
Постави коментар