Snikers torta (2)
Za kore (x3):
- 4 jajeta
- 4 kašike šećera
- 2 kašike brašna
- 1 kašika kakaoa
- 1 kašika ulja
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika mlevenih oraha
Za fil I:
- 300 g šećera
- 300 g čokolade
- 300 g mlevenog kikirikija
- 200 g maslaca
- 1 kesica vanilin šećera
- 50 ml mleka
Za fil II:
- 1 l mleka
- 5 jajeta
- 5 kesica pudinga od vanile
- 300 g šećera
- 250 g maslaca
- 2 kesice vanilin šećera
- 200 ml slatke pavlake
Za prelivanje kora:
- 100 g čokolade
- 100 g šećera
- 150 g maslaca
I još:
- sok od pomorandže
- 3 kesice krem šlaga od čokolade
Priprema
1. Kore: Od navedenih satojaka ispeći tri kore.
2. Fil I: Otopiti šećer, čokoladu i
mleko na tihoj vatri. Ostaviti da se ohladi, pa dodati maslac umućen sa
šećerom u prahu. Na kraju dodati mleveni kikiriki i ostaviti malo u
frižider da se stegne.
3. Fil II: Umutiti jaja sa šećerom.
Dodati puding, pa razrediti sa pola količine mleka (od 1 l). Ostalo
mleko stavi da prokuva. U ključalo mleko polako sipati masu sa jajima i,
pomoću žice za mućenje, skuvati gusti krem. Skloniti sa vatre i
prekriti providnom folijom. Ostaviti da se ohladi. U hladno dodati
umućeni maslac sa vanil šećerom. Slatku pavlaku čvrsto umutiti, pa
dodati u krem. Dobro sjediniti.
4. Za prelivanje kora: Otopiti maslac, šećer i čokoladu na tihoj vatri.
5. Ređanje kora: Svaku koru dobro
natopiti sokom od pomorandže, pa preliti (kašikom) pripremljenim
prelivom. Kora - 1/2 žutog fila - kora - fil sa kikirikijem - kora -
žuti fil. Celu tortu premazati krem šlagom od čokolade.
Коментари
Постави коментар