Snikers torta (2)
Za kore (x3):
- 4 jajeta
 - 4 kašike šećera
 - 2 kašike brašna
 - 1 kašika kakaoa
 - 1 kašika ulja
 - 1/2 kašičice praška za pecivo
 - 1 kašika mlevenih oraha
 
Za fil I:
- 300 g šećera
 - 300 g čokolade
 - 300 g mlevenog kikirikija
 - 200 g maslaca
 - 1 kesica vanilin šećera
 - 50 ml mleka
 
Za fil II:
- 1 l mleka
 - 5 jajeta
 - 5 kesica pudinga od vanile
 - 300 g šećera
 - 250 g maslaca
 - 2 kesice vanilin šećera
 - 200 ml slatke pavlake
 
Za prelivanje kora:
- 100 g čokolade
 - 100 g šećera
 - 150 g maslaca
 
I još:
- sok od pomorandže
 - 3 kesice krem šlaga od čokolade
 
Priprema
      1. Kore: Od navedenih satojaka ispeći tri kore.
     
    
      2. Fil I: Otopiti šećer, čokoladu i 
mleko na tihoj vatri. Ostaviti da se ohladi, pa dodati maslac umućen sa 
šećerom u prahu. Na kraju dodati mleveni kikiriki i ostaviti malo u 
frižider da se stegne.
     
    
      3. Fil II: Umutiti jaja sa šećerom. 
Dodati puding, pa razrediti sa pola količine mleka (od 1 l). Ostalo 
mleko stavi da prokuva. U ključalo mleko polako sipati masu sa jajima i,
 pomoću žice za mućenje, skuvati gusti krem. Skloniti sa vatre i 
prekriti providnom folijom. Ostaviti da se ohladi. U hladno dodati 
umućeni maslac sa vanil šećerom. Slatku pavlaku čvrsto umutiti, pa 
dodati u krem. Dobro sjediniti. 
     
    
      4. Za prelivanje kora: Otopiti maslac, šećer i čokoladu na tihoj vatri. 
     
    
      5. Ređanje kora: Svaku koru dobro 
natopiti sokom od pomorandže, pa preliti (kašikom) pripremljenim 
prelivom. Kora - 1/2 žutog fila - kora - fil sa kikirikijem - kora - 
žuti fil. Celu tortu premazati krem šlagom od čokolade.
     
    



Коментари
Постави коментар