Brzo - slano i slatko pecivo
Testo:
- 650-700 g brašna
 - 1 kockica kvasca
 - 250 ml mešavine mleka i vode
 - 1 kašičica praška za pecivo
 - 1 jaje
 - 2 kašičice šećera
 - 1,5 kašičica soli
 - 90 ml ulja
 - 1 čaša jogurta
 
Fil 1:
- džem (po izboru)
 
Fil 2:
- 150 g sira
 - 100 g kačkavalja
 
Priprema
      1. Testo: U mešavinu mleka i vode 
dodati šećer, pa staviti da se ugreje, da bude mlako. U zagrejanu 
tečnost izdrobiti kvasac i ostaviti da uskisne.
     
    
      2. U vanglicu staviti brašno, jaje, ulje, jogurt, prašak za pecivo, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo, da bude mekše. 
     
    
      3. Odmah ga prebaciti na pobrašnjenu
 radnu površinu i podeliti na pola. Od jedne polovine formirati valjak i
 iseći na 12 jufkica. Svaku jufkicu rastanjiti na dlanu, staviti po 
kašičicu džema i formirati lopticu. Poređati ih u pleh, preko pek 
papira.
     
    
      4. Drugu polovinu testa podeliti na 
pola, pa svaku polovinu razviti u krug i iseći na 8 delova. Na svaki 
trougao staviti po malo sira i izrendanog kačkavalja. Umotati u kiflicu.
 Isti postupak ponoviti i sa preostalim testom. Kiflice poređati u pleh,
 preko pek papira.
     
    
      5. Uključiti rernu da se ugreje na 
180 stepeni. Za to vreme oba testa premazati mešavinom žumanceta i malo 
mleka, pa staviti u zagrejanu rernu da se peče.
     
    



Коментари
Постави коментар