Brzo - slano i slatko pecivo
Testo:
- 650-700 g brašna
- 1 kockica kvasca
- 250 ml mešavine mleka i vode
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 jaje
- 2 kašičice šećera
- 1,5 kašičica soli
- 90 ml ulja
- 1 čaša jogurta
Fil 1:
- džem (po izboru)
Fil 2:
- 150 g sira
- 100 g kačkavalja
Priprema
1. Testo: U mešavinu mleka i vode
dodati šećer, pa staviti da se ugreje, da bude mlako. U zagrejanu
tečnost izdrobiti kvasac i ostaviti da uskisne.
2. U vanglicu staviti brašno, jaje, ulje, jogurt, prašak za pecivo, so i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo, da bude mekše.
3. Odmah ga prebaciti na pobrašnjenu
radnu površinu i podeliti na pola. Od jedne polovine formirati valjak i
iseći na 12 jufkica. Svaku jufkicu rastanjiti na dlanu, staviti po
kašičicu džema i formirati lopticu. Poređati ih u pleh, preko pek
papira.
4. Drugu polovinu testa podeliti na
pola, pa svaku polovinu razviti u krug i iseći na 8 delova. Na svaki
trougao staviti po malo sira i izrendanog kačkavalja. Umotati u kiflicu.
Isti postupak ponoviti i sa preostalim testom. Kiflice poređati u pleh,
preko pek papira.
5. Uključiti rernu da se ugreje na
180 stepeni. Za to vreme oba testa premazati mešavinom žumanceta i malo
mleka, pa staviti u zagrejanu rernu da se peče.
Коментари
Постави коментар