Binkin desert sa pšenicom
Potrebno je:
- 1 kg pšenice za kuvanje
 - 1 kašičica cimeta
 - 400 g žutog šećera
 - 300 g mlevenih oraha
 - 150 g mlevenih lešnika
 - 200 g suvog grožđa
 - 300 g mlevene plazme
 
I još:
- 1/2 l slatke pavlake
 
Priprema
      1. Pšenicu staviti u dublju šerpu, 
dodati kašičicu cimeta i naliti sa 1,5 l vode. Kuvati dok pšenica ne 
nabubri i postane mekana (ako treba dodavati još vode).
     
    
      2. Kuvanu pšenicu ocediti, staviti u
 cetku i, pod mlazom hladne vode, dobro isprati. Zatim je staviti u 
secko i samleti, ali ne potpuno, već da ostanu i zrna. Mešavina mlevenog
 i zrnastog. 
     
    
      3. U tako pripremljenu smesu dodati žuti šećer, mlevene orahe i lešnike, suvo grožđe i mlevenu plazmu. Dobro sjediniti kašikom. 
     
    
      4. Slatku pavlaku umutiti u čvrsti 
šlag, pa je podeliti na dva dela. Jednu polovinu ubaciti u masu sa žitom
 i dobro sjediniti. Od sjedinjene smese odvojiti 200 g na stranu, a 
ostalo, vlažnim rukama, na tacni oblikovati tortu.
     
    
      5. U drugu polovinu pavlake dodati 
200 g odvojene smese sa žitom i prefilovati celu tortu. Ostaviti u 
frižider da se, dobro, stegne (najbolje da ostane preko noći), pa iseći 
na parčiće. 
     
    



Коментари
Постави коментар