Lepezasto pecivo
Za testo:
- 550 g brašna
 - 120 g rastopljenog margarina
 - 80 ml tople vode
 - 1/2 kockice kvasca
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 kašičica šećera
 - 180 ml jogurta
 
Za fil:
- 50 g tvrđeg, izmrvljenog sira
 - 50 g suvomesnatog (po izboru)
 - 1 žumance
 - ajvar
 
Za premazivanje:
- 30 g rastopljenog margarina
 
Priprema
      1. Testo: U toploj vodi, sa dodatkom
 šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, so, rastopljeni 
margarin, jogurt i pripremljeni kvasac. Zamesiti testo i ostaviti da 
uskisne.
     
    
      2. Fil: Sir, viljuškom, izdrobiti i 
dodati žumance. Dobro sjediniti. U drugoj posudi staviti iseckano 
suvomesnato. Tu je još i ajvar.
     
    
      3. Uskislo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na dva dela.
     
    
      4. Prvu polovinu testa razvući, premazati je polovinom rastopljenog margarina i iseći na šest traka.
     
    
      5. Staviti prvu traku, sa premazanom stranom na gore, pa preko nje staviti drugu traku. Premazati mešavinom sira i jaja. 
     
    
      6. Zatim ide treća kora (sve ih 
ređati jednu preko druge, sa premazanom stranom okrenutom na gore), pa 
četvrta. Sada premažemo ajvarom i stavimo iseckano suvomesnato. Malo 
pritisnemo rukom, da se meso zalepi za ajvar.
     
    
      7. Na kraju stavimo još dve preostale trake.
     
    
      8. Tako " naslaganu " traku testa podelimo na šest delova.
     
    
      9. Kalup za mafine dobro namažemo 
margarinom. Svako isečeno parče testa stavljamo u kalup uspravno i malo 
ga pritisnemo rukom, sa strane, da se ne iskrivi.
     
    
      10. Ostavimo da dobro naraste.
     
    
      11. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 180 C. Kada porumeni izvaditi i pokriti krpom, pet minuta.
     
    
      12. Posle datog vremena izvaditi testo iz kalupa i poslužiti. Ukusno je i sutradan, kada se ohladi, ako vam ostane koje parče.
     
    



Коментари
Постави коментар