Čokoladni kolač sa malinama
Čokoladno testo:
- 130 g Menaž čokolade
- 130 g putera
- 100 g belog šećera
- 70 g smeđeg šećera
- 2 jajeta
- 80 g brašna
- 20 g kakaoa
- 1 kašičica ekstrakta od vanile
- prstohvat soli
Belo testo:
- 230 g krem sira
- 50 g šećera
- 50 g brašna
- 1 jaje
- 1/2 limuna (izrendana korica)
I još:
- 80 g malina
Priprema
1. Čokoladno testo: Izlomiti Menaž
čokoladu i zajedno sa iseckanim puterom staviti na paru da se otopi.
Istopljenu smesu skloniti i ostaviti pet minuta da se prohladi.
Prohlađenu smesu izručiti u vanglicu, dodati obe vrste šećera i,
mikserom, umutiti. Dodavati jedno po jedno jaje, i posle svakog
dodavanja smesu dobro umutiti. Na kraju dodati mešavinu brašna, kakaoa i
soli. Uključiti mikser na najmanju brzinu i polako sjediniti, muteći
samo u jednom smeru. U silikonsku modlu, vel. 25,5x24,5x 5,5 cm (ja sam
ovaj, izuzetno, koristan kalup dobila na poklon od Recepata) sipati
umućeno testo i poravnati.
2. Belo testo: U dublju posudu
izručiti krem sir. Dodati šećer, pa mikserom umutiti. Dodati jaje pa,
mućenjem, sjediniti. Na kraju ubaciti mešavinu brašna i izrendane
limunove korice. Sjediniti mikserom, pa sipati, ravnomerno, preko
čokoladnog testa.
3. Drškom od kašike promešati testo, da bi se dobile šare.
4. Po površini testa rasporediti maline, koje treba malo pritisnuti da upadnu u fil (prethodno ih odmrznuti i ocediti).
5. Staviti pripremljeni kolač da se peče, u prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni.
Pečeni kolač izvaditi i ostaviti da se, potpuno, ohladi.
6. Ohlađeni kolač iseći na kocke i poslužiti uz liker od malina.
Коментари
Постави коментар