Prelivena pita sa palačinkama
Testo za palačinke:
- 300 g pšeničnog brašna
 - 250 g kukuruznog brašna
 - 3 jaja
 - 5 kašika ulja
 - 1/2 l mleka
 - 300 ml kisele vode
 - 1 kašičica soli
 
Preliv:
- 400 g sitnog sira
 - 4 jaja
 - 500 ml jogurta
 - 100 ml kisele vode
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 kisela pavlaka
 - 1 jaje
 - 1 čaša jogurta
 
Priprema
      1. Palačinke: Sjediniti obe vrste 
brašna i sipati u vanglicu. Dodati jaja, ulje, so i mleko, pa mikserom 
umutiti. Sipati kiselu vodu i sjediniti. Peći deblje palačinke (ja sam 
ih pekla u tiganju vel. 26cm  i izašlo mi je 10 komada).
     
    
      2. Preliv: Sir, četiri jaja i so dobro 
umutiti. Dodati jogurt i kiselu vodu, pa sjediniti. 
Uzeti dublju šerpu i obložiti je pek papirom. Staviti jednu palačinku i 
preliti sa pripremljenim prelivom. Voditi računa da preliva ima za sve 
palačinke. Ređati tako dok ima materijala.
     
    
      3. Preko zadnje palačinke naneti preliv sa kiselom pavlakom (umutiti kiselu pavlaku sa jednim jajetom i dodati jednu čašu jogurta).
     
    
      4. Staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanoj rerni, na 180 stepeni. Kada porumeni, probati čačkalicom i 
ako na čačkalici ne ostaje teso izvaditi pitu. Ostaviti 15 minuta da se 
prohladi, ne pokrivati je. 
     
    
      5. Uzeti odgovarajuću posudu i prevrnuti pečenu pitu. Seći na veće parčiće i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар