Gulaš sa suvom slaninom
Za gulaš:
- 1/2 kg junećeg mesa od buta
- 300 g mesnate, dimljene slaninice
- 1 glavica crvenog luka
- 1 glavica crnog luka
- 1 struk praziluka
- 1 veća šargarepa
- 1 ljuta papričica
- 200 g šampinjona
- 100 ml pasiranog paradajza
- 400 ml vrele vode (sa 1 kockicom za supu)
- 2 kašičice karija
- 1,5 kašika brašna
- 2 kašika čena belog luka
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
1. Meso iseći na kocke. Suvu
slaninicu iseći na sitne kockice. Crveni i crni luk iseći na rebarca a
praziluk iseći sitno. Šargarepu iseći na polukrugove. Ljutu papričicu
iseći na krugove a šampinjone na krupnije listiće.
2. Staviti slaninicu, na malo ulja,
da se isprži. Kada porumeni izvaditi je rešetkastom kašikom. Na istoj
masnoći staviti da se dinsta luk, praziluk, šargarepa i ljuta papričica.
Ubaciti meso i dinstati, na tihoj vatri, dok meso ne omekša. Kada je
meso postalo mekano dodati isečene pečurke i beli luk, iseckan sitno.
Nastaviti sa dinstanjem dok ne ispari voda, koju su pečurke pustile.
3. Kada je isparila voda od
pečuraka, jelo posuti sa brašnom, dobro promešati, pa sipati pasirani
paradajz i pileću supu (u 400 ml vrele vode rastvoriti jednu kockicu za
pileću supu). Promešati da se svi sastojci sjedine. Ubaciti prženu
slaninicu, dodati kari, suvi biljni začin i biber. Promešati. Pustiti da
krčka još pet minuta. Poslužiti uz pire ili bareni pirinač.
Коментари
Постави коментар