Hleb (ili proja?) sa ljutim papričicama
Testo 1:
- 140 g kukuruznog brašna
 - 140 g namenskog brašna
 - 2 kašike šećera
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 sveža (iseckana ) ljuta paprika
 - 100 g kukuruza šećerca
 - 250 ml mleka
 - 70 ml ulja
 - 2 jaja
 - 2 ukiseljene ljute papričice
 
Testo 2:
- 1 jaje
 - 2 kašike ulja
 - 3 kašike kukuruznog brašna
 - 3 kašike namenskog brašna
 - 2 kašike ljutog ajvara
 - 1 kašičica praška za pecivo
 
Priprema
      1. Testo 1: U jednoj posudi izmešati
 kukuruzno brašno, obično belo (namensko) brašno, šećer, pecivo i
 so. Dodati i kukuruz, pa sve izmešati. U drugoj posudi umutiti 
viljuškom jaja, dodati mleko, ulje i iseckanu ljutu papriku. Zatim, u 
jaja, dodati mešavinu sa brašnom i viljuškom sjediniti.
     
    
      2. Pleh (vel. 20x26cm) podmazati 
uljem, pa sipati pripremljenu smesu. Poravnati i posuti iseckanim, 
ljutim (ukiseljenim) papričicama. Staviti da se peče, u prethodno 
zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, samo da uhvati koricu.
     
    
      3. Testo 2: Sjediniti sve navedene 
sastojke, pa sipati preko prvog testa, kada se malo zapeče. Vratiti u 
rernu, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći dok ne porumeni. Da 
biste bili sigurni probajte čačkalicom da li je pečeno.
     
    
      4. Pečeni hleb malo prohladiti (ako možete da čekate) i poslužiti sa prilogom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар