Hleb (ili proja?) sa ljutim papričicama
Testo 1:
- 140 g kukuruznog brašna
- 140 g namenskog brašna
- 2 kašike šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1,5 kašičica soli
- 1 sveža (iseckana ) ljuta paprika
- 100 g kukuruza šećerca
- 250 ml mleka
- 70 ml ulja
- 2 jaja
- 2 ukiseljene ljute papričice
Testo 2:
- 1 jaje
- 2 kašike ulja
- 3 kašike kukuruznog brašna
- 3 kašike namenskog brašna
- 2 kašike ljutog ajvara
- 1 kašičica praška za pecivo
Priprema
1. Testo 1: U jednoj posudi izmešati
kukuruzno brašno, obično belo (namensko) brašno, šećer, pecivo i
so. Dodati i kukuruz, pa sve izmešati. U drugoj posudi umutiti
viljuškom jaja, dodati mleko, ulje i iseckanu ljutu papriku. Zatim, u
jaja, dodati mešavinu sa brašnom i viljuškom sjediniti.
2. Pleh (vel. 20x26cm) podmazati
uljem, pa sipati pripremljenu smesu. Poravnati i posuti iseckanim,
ljutim (ukiseljenim) papričicama. Staviti da se peče, u prethodno
zagrejanoj rerni, na 200 stepeni, samo da uhvati koricu.
3. Testo 2: Sjediniti sve navedene
sastojke, pa sipati preko prvog testa, kada se malo zapeče. Vratiti u
rernu, smanjiti temperaturu na 180 stepeni i peći dok ne porumeni. Da
biste bili sigurni probajte čačkalicom da li je pečeno.
4. Pečeni hleb malo prohladiti (ako možete da čekate) i poslužiti sa prilogom, po želji.
Коментари
Постави коментар