Najsočniji voćni kolač sa rogačem
Za testo:
- 3 jajeta
 - 1 čaša (od 200 ml) šećera
 - 1 čaša mleka
 - 1 čaša ulja
 - 1 čaša mlevenog rogača
 - 1 čaša griza
 - 3 kašike kakaoa
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 600 g jabuka (neočišćenih)
 - 200 g pomorandže
 
Za preliv:
- 350 ml mleka
 - 150 g čokolade
 - 100 g margarina (putera)
 - 1 čaša šećera
 
Priprema
      1. Testo: Odvojiti žumanca od 
belanaca. Belanca staviti u vanglicu i čvrsto umutiti, sa postepenim 
dodavanjem šećera. Zatim ubaciti žumanca i umutiti smesu penasto. Dodati
 mleko i ulje, pa sjediniti. Zatim dodati rogač, griz, kakao i pecivo, 
pa takođe sjediniti. Na kraju ubaciti očišćene i izrendane jabuke i 
iseckanu pomorandžu. Varjačom dobro promešati i izručiti u podmazani 
pleh, vel 40x23 cm (unutrašnje mere). Staviti da se peče u, prethodno 
zagrejanu, rernu, na 170 stepeni. Probati čačkalicom da li je testo 
ispečeno. 
     
    
      2. Ispečeno testo izvaditi i ostaviti da se prohladi, dok se sprema preliv, pa ga iseći na kocke.
     
    
      3. Preliv: U manju šerpicu sipati 
mleko, dodati šećer, iseckani margarin (puter) i izlomljenu čokoladu. 
Staviti na vatru da se otopi. Povremeno promešati. Kada su se svi 
sastojci otopili žicom sve umutiti da bi se sastojci bolje sjedinili. 
     
    
      4. Prohlađen i isečeni kolač preliti
 sa vrelim prelivom. Ostaviti da se ohladi, pa ga ostaviti u frižider na
 jedan sat. Uživajte u veoma ukusnom kolaču sa rogačem.
     
    



Коментари
Постави коментар