Kiflice sa bundevom
Za testo:
- 800 g brašna
 - 1 kockica kvasca
 - 1 jaje
 - 270 g pirea od bundeve
 - 120 ml mleka
 - 80 ml ulja
 - 80 ml jogurta
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 kašika šećera
 
...i još:
- viršle
 - 2 žumanceta
 - 3 kašike mleka
 - miks semenki
 
Priprema
      1. Bundevu iseckati na kocke, skuvati, dobro ocediti i, viljuškom, izgnječiti da se dobije kašasta smesa. 
     
    
      2. U toplom mleku, sa dodatkom 
šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati so, jaje, ulje,
 jogurt, pire od bundeve i pripremljen kvasac. Zamesiti testo. Testo 
mesiti dok ne prestane da se lepi za ruke (uz dodavanje, vrlo malo, 
brašna). Umešeno testo ostaviti da uskisne. Uskislo testo još jedanput 
premesiti i ostaviti da još, jedanput, uskisne. 
     
    
      3. Kada testo i po drugi put naraste prebaciti ga na, pobrašnjenu, radnu podlogu i podeliti ga na šest jufkica. 
     
    
      4. Jufkice razvijati u krug, 
debljine 2-3 mm i iseći ih na osam trouglova. Na svaki trougao testa 
staviti po jedan deo isečene viršle i umotati kiflicu.
     
    
      5. Kiflice poređati u pleh, preko 
pek papira. Poređane kiflice ostaviti da narastu. Narasle kiflice 
premazati mešavinom žumanceta i mleka, pa ih posuti semenkama.
     
    
      6. Staviti kiflice da se peku, u 
prethodno zagrejanu rernu, na 180 stepeni. Kada kiflice porumene 
izvaditi ih i prekriti kuhinjskom krpom, da se prohlade, pa ih 
poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар