Pečena carska rebra sa krompirima
Potrebno je:
- 1,5 kg svežih, carskih, rebara
 - 2 kašike vorčester sosa
 - 1 kašika kari sosa
 - 2 kašike gustog jogurta
 - 1 kašičica dižon senfa
 - 2 kašike ulja
 - 1/3 kašičice crnog bibera
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1 kašika paradajz pirea
 
...i još:
- 1 kg krompira
 - 2 kašičice suvog biljnog začina
 - 1 kašičica kurkume
 - 1/2 kašičice bibera
 - 2 kašičice aleve paprike
 - mast
 - belo vino
 - voda
 
Priprema
      1. Carska rebra iseći na parčiće po 
želji. U dublju posudu staviti vorčester sos, kari sos, jogurt, senf, 
ulje, biber, suvi biljni začin i paradajz pire. Sve sastojke dobro 
sjediniti, viljuškom. Svako parče mesa dobro premazati sa marinadom i 
ostaviti, u frižider, da odstoji pola sata. 
     
    
      2. Krompir iseći na osmine i staviti
 ga u vanglicu. Posuti ga sa suvim biljnim začinom, biberom, kurkumom i 
alevom paprikom. Promešati, da svako parče krompira bude obavijeno 
začinima.
     
    
      3. Rernu zagrejati na 200 stepeni. 
Uzeti odgovarajuću posudu sa poklopcem, koja može da ide u rernu (ja sam
 koristila pekač), pa u nju izručiti pripremljeni krompir. Rasporediti 
ga, ravnomerno, po dnu posude. Pomešati istu količinu belog vina i vrele
 vode, pa sipati sa strane krompira (ne prelivati preko krompira). 
Tečnost treba da bude 1 cm ispod krompira.
     
    
      4. Preko krompira poređati meso iz 
marinade, a preko svakog parčeta mesa staviti po pola kašičice masti. 
Poklopiti posudu i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni. 
     
    
      5. Jelo peći 1,5 sat, od momenta 
kada tečnost, koja je sipana pored krompira, provri. Nije potrebno da se
 sklanja poklopac, jer jelo dobije lepu, rumenu boji i ispod poklopca. 
Poslužiti sa salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар