Pečena carska rebra sa krompirima
Potrebno je:
- 1,5 kg svežih, carskih, rebara
- 2 kašike vorčester sosa
- 1 kašika kari sosa
- 2 kašike gustog jogurta
- 1 kašičica dižon senfa
- 2 kašike ulja
- 1/3 kašičice crnog bibera
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašika paradajz pirea
...i još:
- 1 kg krompira
- 2 kašičice suvog biljnog začina
- 1 kašičica kurkume
- 1/2 kašičice bibera
- 2 kašičice aleve paprike
- mast
- belo vino
- voda
Priprema
1. Carska rebra iseći na parčiće po
želji. U dublju posudu staviti vorčester sos, kari sos, jogurt, senf,
ulje, biber, suvi biljni začin i paradajz pire. Sve sastojke dobro
sjediniti, viljuškom. Svako parče mesa dobro premazati sa marinadom i
ostaviti, u frižider, da odstoji pola sata.
2. Krompir iseći na osmine i staviti
ga u vanglicu. Posuti ga sa suvim biljnim začinom, biberom, kurkumom i
alevom paprikom. Promešati, da svako parče krompira bude obavijeno
začinima.
3. Rernu zagrejati na 200 stepeni.
Uzeti odgovarajuću posudu sa poklopcem, koja može da ide u rernu (ja sam
koristila pekač), pa u nju izručiti pripremljeni krompir. Rasporediti
ga, ravnomerno, po dnu posude. Pomešati istu količinu belog vina i vrele
vode, pa sipati sa strane krompira (ne prelivati preko krompira).
Tečnost treba da bude 1 cm ispod krompira.
4. Preko krompira poređati meso iz
marinade, a preko svakog parčeta mesa staviti po pola kašičice masti.
Poklopiti posudu i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni.
5. Jelo peći 1,5 sat, od momenta
kada tečnost, koja je sipana pored krompira, provri. Nije potrebno da se
sklanja poklopac, jer jelo dobije lepu, rumenu boji i ispod poklopca.
Poslužiti sa salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар