Marinirana piletina sa testeninom
Potrebno je:
- 3 bataka sa karabatakom
- 1/2 kašičice karija
- 1/2 kašičice đumbira u prahu
- suvi biljni začin
- biber
Marinada :
- 1 čaša (od 180 ml) kisele pavlake
- 1 čaša jogurta
- 2 kašičice ljute tucane paprike
- 1 kašika sitno iseckanog peršuna
- 1 kašičica suvog biljnog začina
...i još:
- 400 g testenine
Priprema
1. Pomešati kari i đumbir u prahu. Meso posuti biozačinom, biberom i mešavinom karija i đumbira.
2. U dublju posudu staviti sve navedene sastojke za marinadu i viljuškom sjediniti.
3. Pleh, za pečenje, dobro podmazati uljem. Svako parče mesa uvaljati u marinadu i poređati u pripremljeni pleh.
4. Na kraju, meso u plehu, preliti
ostatkom marinade. Pokriti pleh folijom i ostaviti u frižideru jedan
sat. Posle datog vremena ga staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni, da
se peče 50 minuta.
Za to vreme skuvati testeninu, u posoljenoj vodi sa dodatkom jedne
kašike ulja. Kada se skuva procediti je.
5. Izvaditi pleh iz rerne, pažljivo
skloniti foliju i meso izvaditi na tanjir. U sos, koji je ostao od
pečenja mesa, izručiti oceđenu testeninu i dobro je promešati, da se
sjedini sa sosom.
6. Preko testenine poređati piletinu i staviti da se zapeče.
Коментари
Постави коментар