Marinirana piletina sa testeninom
Potrebno je:
- 3 bataka sa karabatakom
 - 1/2 kašičice karija
 - 1/2 kašičice đumbira u prahu
 - suvi biljni začin
 - biber
 
Marinada :
- 1 čaša (od 180 ml) kisele pavlake
 - 1 čaša jogurta
 - 2 kašičice ljute tucane paprike
 - 1 kašika sitno iseckanog peršuna
 - 1 kašičica suvog biljnog začina
 
...i još:
- 400 g testenine
 
Priprema
      1. Pomešati kari i đumbir u prahu. Meso posuti biozačinom, biberom i mešavinom karija i đumbira.
     
    
      2. U dublju posudu staviti sve navedene sastojke za marinadu i viljuškom sjediniti.
     
    
      3. Pleh, za pečenje, dobro podmazati uljem. Svako parče mesa uvaljati u marinadu i poređati u pripremljeni pleh.
     
    
4. Na kraju, meso u plehu, preliti 
ostatkom marinade. Pokriti pleh folijom i ostaviti u frižideru jedan 
sat. Posle datog vremena ga staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni, da
 se peče 50 minuta.
Za to vreme skuvati testeninu, u posoljenoj vodi sa dodatkom jedne 
kašike ulja. Kada se skuva procediti je.
     
    
5. Izvaditi pleh iz rerne, pažljivo 
skloniti foliju i meso izvaditi na tanjir. U sos, koji je ostao od 
pečenja mesa, izručiti oceđenu testeninu i dobro je promešati, da se 
sjedini sa sosom.
     
    
6. Preko testenine poređati piletinu i staviti da se zapeče.
     
    



Коментари
Постави коментар