Mesni kuglof
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
- 2 glavice crnog luka
- 200 g šampinjona
- 1 manja vezica peršuna
- 2 veća lista celera
- 2 kašičice origana
- 1 kašičica karija
- 1 kašičica đumbira
- 2 kašičice aleve paprike
- 1 ljuta paprika
- 1/2 kašičice sveže samlevenog bibera
- suvi biljni začin
- ulje
Tečna smesa:
- 3 jajeta
- 200 ml jogurta
- 1 čaša kisele pavlake
- 10 kašika brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Priprema
1. Crni luk iseckati sitno i staviti ga, na malo ulja, da se prži.
2. Kada je luk malo omekšao ubaciti mleveno meso i sitno iseckanu ljutu papriku. Nastaviti sa prženjem.
3. Čim meso promeni boju dodati iseckane šampinjone i pržiti dok ispari voda, koju su pečurke pustile.
4. Zatim dodati iseckani peršun i celer, kao i origano, kari, đumbir pa posuti začinom i biberom, po ukusu.
5. Sve dobro promešati, skloniti sa šporeta i dodati alevu papriku. Promešati i ostaviti da se malo prohladi.
6. Uključiti rernu, da se zagreje,
na 180 stepeni, dok se ne napravi tečna smesa.
U dublju posudu razbiti jaja, dodati so i žicom za mućenje umutiti.
Dodati brašno sa pecivom, pa mućenjem sjediniti. Zatim dodati jogurt i
kiselu pavlaku, pa sve sjediniti.
7. U tako umućenu masu izručiti isprženo meso, sa sastojcima, pa dobro izmešati.
8. Kalup za kuglof DOBRO podmazati
margarinom (puterom), pa sipati pripremljenu smesu. Staviti da se peče u
zagrejanoj rerni. Kuglof peći 45 minuta, na 180 stepeni .
Ispečeni kuglof izvaditi, sačekati 2-3 minuta, pa ga prevrnuti na tacnu
za posluženje. Ukrasiti pa želji i poslužiti uz salatu.
Коментари
Постави коментар