Mesni kuglof
Potrebno je:
- 1/2 kg mešanog mlevenog mesa (svinjsko i juneće)
 - 2 glavice crnog luka
 - 200 g šampinjona
 - 1 manja vezica peršuna
 - 2 veća lista celera
 - 2 kašičice origana
 - 1 kašičica karija
 - 1 kašičica đumbira
 - 2 kašičice aleve paprike
 - 1 ljuta paprika
 - 1/2 kašičice sveže samlevenog bibera
 - suvi biljni začin
 - ulje
 
Tečna smesa:
- 3 jajeta
 - 200 ml jogurta
 - 1 čaša kisele pavlake
 - 10 kašika brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 1/2 kašičice soli
 
Priprema
      1. Crni luk iseckati sitno i staviti ga, na malo ulja, da se prži.
     
    
      2. Kada je luk malo omekšao ubaciti mleveno meso i sitno iseckanu ljutu papriku. Nastaviti sa prženjem. 
     
    
      3. Čim meso promeni boju dodati iseckane šampinjone i pržiti dok ispari voda, koju su pečurke pustile.
     
    
      4. Zatim dodati iseckani peršun i celer, kao i origano, kari, đumbir pa posuti začinom i biberom, po ukusu. 
     
    
      5. Sve dobro promešati, skloniti sa šporeta i dodati alevu papriku. Promešati i ostaviti da se malo prohladi. 
     
    
      6. Uključiti rernu, da se zagreje, 
na 180 stepeni, dok se ne napravi tečna smesa.
U dublju posudu razbiti jaja, dodati so i žicom za mućenje umutiti. 
Dodati brašno sa pecivom, pa mućenjem sjediniti. Zatim dodati jogurt i 
kiselu pavlaku, pa sve sjediniti.
     
    
      7. U tako umućenu masu izručiti isprženo meso, sa sastojcima, pa dobro izmešati.
     
    
      8. Kalup za kuglof DOBRO podmazati 
margarinom (puterom), pa sipati pripremljenu smesu. Staviti da se peče u
 zagrejanoj rerni. Kuglof peći 45 minuta, na 180 stepeni .
Ispečeni kuglof izvaditi, sačekati 2-3 minuta, pa ga prevrnuti na tacnu 
za posluženje. Ukrasiti pa želji i poslužiti uz salatu.
     
    



Коментари
Постави коментар