Pileće ćufte punjene sirom
Potrebno je:
- 600 g mlevenog, belog, pilećeg mesa
- 1 glavica crnog luka
- 2 češnja belog luka
- 1 jaje
- 2 kašičice slatke aleve paprike
- 1 kašičica ljute aleve paprike
- 3 kašike ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica sode bikarbone
- suvi biljni začin
- biber
- prezle
- ulje
- 2 parčeta starog hleba (sredina hleba)
I još:
- 200 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
Za pohovanje:
- 2 jajeta
- brašno
- prezle
Priprema
1. Crni i beli luk iseckati sitno.
Hleb naliti sa malo mleka i ostaviti da odstoji oko deset minuta. U
vanglicu staviti mleveno meso, pa dodati iseckani crni i beli luk, obe
vrste aleve paprike, tri kašike ulja, dobro isceđeni hleb, prašak za
pecivo, sodu bikarbonu, suvi biljni začin i biber, po ukusu. Zamesiti
meso, prezle dodavati, po potrebi, da se dobije masa od koje mogu da se
formiraju ćufte.
2. Ruke navlažiti vodom i kašikom
(koju takođe treba umočiti u vodu) uzimati pripremljeno meso i stavljati
ga na dlan ruke. Malo ga raspljeskati, staviti kašičicu Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira i rukom formirati ćuftu. Tako uraditi i sa preostalim mesom.
3. Smesa za pohovanje: U jednu činiju razbiti dva jajeta i umutiti viljuškom. U drugu činiju staviti brašno, a u treću prezle.
4. Pripremljene ćufte prvo uvaljati u
brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih u zagrejanom ulju, dok
ne dobiju lepu, rumenu boju. Pržene stavljati na papirnu salvetu, da papir
upije višak masnoće.
Poslužiti sa prilogom, po želji. Jako su ukusne i kada se ohlade.
Коментари
Постави коментар