Pileće ćufte punjene sirom
Potrebno je:
- 600 g mlevenog, belog, pilećeg mesa
 - 1 glavica crnog luka
 - 2 češnja belog luka
 - 1 jaje
 - 2 kašičice slatke aleve paprike
 - 1 kašičica ljute aleve paprike
 - 3 kašike ulja
 - 1 kašičica praška za pecivo
 - 1 kašičica sode bikarbone
 - suvi biljni začin
 - biber
 - prezle
 - ulje
 - 2 parčeta starog hleba (sredina hleba)
 
I još:
- 200 g Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira
 
Za pohovanje:
- 2 jajeta
 - brašno
 - prezle
 
Priprema
      1. Crni i beli luk iseckati sitno. 
Hleb naliti sa malo mleka i ostaviti da odstoji oko deset minuta. U 
vanglicu staviti mleveno meso, pa dodati iseckani crni i beli luk, obe 
vrste aleve paprike, tri kašike ulja, dobro isceđeni hleb, prašak za 
pecivo, sodu bikarbonu, suvi biljni začin i biber, po ukusu. Zamesiti 
meso, prezle dodavati, po potrebi, da se dobije masa od koje mogu da se 
formiraju ćufte. 
     
    
      2. Ruke navlažiti vodom i kašikom 
(koju takođe treba umočiti u vodu) uzimati pripremljeno meso i stavljati
 ga na dlan ruke. Malo ga raspljeskati, staviti kašičicu Moja Kravica Kuhinjica sitnog sira i rukom formirati ćuftu. Tako uraditi i sa preostalim mesom. 
     
    
      3. Smesa za pohovanje: U jednu činiju razbiti dva jajeta i umutiti viljuškom. U drugu činiju staviti brašno, a u treću prezle. 
     
    
      4. Pripremljene ćufte prvo uvaljati u
 brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih u zagrejanom ulju, dok
 ne dobiju lepu, rumenu boju. Pržene stavljati na papirnu salvetu, da papir 
upije višak masnoće. 
Poslužiti sa prilogom, po želji. Jako su ukusne i kada se ohlade.
     
    



Коментари
Постави коментар