Pogača sa slaninom
Za testo:
- 2 čaše od 250 ml običnog brašna
 - 1/2 čaše ječmenog brašna
 - 1 kesica praška za pecivo
 - 3 jajeta
 - 1 čaša jogurta
 - 1/2 čaše ulja
 - 100 g starog kajmaka
 - 50 g sitno seckane slanine
 - so
 
Priprema
      1. U dubljoj posudi razbiti jaja, 
umutiti ih žicom za mućenje (ne mora mikser). Dodati sve navedene 
sastojke (pazite - ako je kajmak slan, so nije potrebna) i umutiti 
testo. Kašikom, još jedanput, dobro promešati i sipati u podmazani pleh 
(vel. 20x26 cm). Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 
190 stepeni. 
     
    
      2. Kada porumeni izvaditi pogaču, umotati je u kuhinjsku krpu i ostaviti da se malo prohladi. Prohlađenu pogaču izlomiti i poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар