Pogača sa slaninom
Za testo:
- 2 čaše od 250 ml običnog brašna
- 1/2 čaše ječmenog brašna
- 1 kesica praška za pecivo
- 3 jajeta
- 1 čaša jogurta
- 1/2 čaše ulja
- 100 g starog kajmaka
- 50 g sitno seckane slanine
- so
Priprema
1. U dubljoj posudi razbiti jaja,
umutiti ih žicom za mućenje (ne mora mikser). Dodati sve navedene
sastojke (pazite - ako je kajmak slan, so nije potrebna) i umutiti
testo. Kašikom, još jedanput, dobro promešati i sipati u podmazani pleh
(vel. 20x26 cm). Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na
190 stepeni.
2. Kada porumeni izvaditi pogaču, umotati je u kuhinjsku krpu i ostaviti da se malo prohladi. Prohlađenu pogaču izlomiti i poslužiti.
Коментари
Постави коментар