Slatke pancerote
Testo:
- 300 ml mleka
- 5 kašika šećera
- 200 ml ulja
- 1 kockica kvasca
- 1 kg brašna
Fil:
- džem ili eurokrem
Priprema
1. Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da uskisne.
2. Nadošlo testo prebaciti na
pobrašnjenu, radnu, površinu, razviti 0,5 cm debljine i modlom za krofne
(ili većim čašom) vaditi veće krugove.
3. Na polivini kruga staviti džem
(ili eurokrem), količina po želji i preklopiti testo. Ivice
preklopljenog testa pritisnuti viljuškom.
4. Pripremljene pancerote slagati u
pleh, preko pek papira. Ostaviti da malo narastu, premazati ih,
mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se peku, na 190 stepeni (u
prethodno zagrejanu rernu).
Коментари
Постави коментар