Slatke pancerote
Testo:
- 300 ml mleka
 - 5 kašika šećera
 - 200 ml ulja
 - 1 kockica kvasca
 - 1 kg brašna
 
Fil:
- džem ili eurokrem
 
Priprema
      1. Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti da uskisne.
     
    
      2. Nadošlo testo prebaciti na 
pobrašnjenu, radnu, površinu, razviti 0,5 cm debljine i modlom za krofne
 (ili većim čašom) vaditi veće krugove.
     
    
      3. Na polivini kruga staviti džem 
(ili eurokrem), količina po želji i preklopiti testo. Ivice 
preklopljenog testa pritisnuti viljuškom.
     
    
      4. Pripremljene pancerote slagati u 
pleh, preko pek papira. Ostaviti da malo narastu, premazati ih, 
mešavinom mleka i žumanceta i staviti da se peku, na 190 stepeni (u 
prethodno zagrejanu rernu).
     
    



Коментари
Постави коментар