Puding kocke sa eurokremom
Za koru:
- 7 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 2 kašike griza
- 5 kašika kokosa
- 10 kašika mleka
- 5 kašika šećera
- 100 g iseckanih oraha
- 3 jajeta
- 1 kesica praška za pecivo
Za preliv:
- 50 g crne čokolade za kuvanje
- 1 kašika ulja
- 100 g eurokrema
Za fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
- 6 kašika šećera
- 700 ml mleka
- 1 kesica želatina
I još:
- 1 kesica krem šlaga od čokolade
- 1 kesica Grandove kafe 3 u 1
- 200 ml vode
Priprema
1. Kora: Prvo uzeti 100 g oraha i
iseckati ih. Pleh vel. 32x22 cm, po dnu, obložiti pek papirom. Stranice
pleha premazati uljem. U pleh izručiti orahe i ravnomerno ih
rasporediti.
2. Odvojiti belanca od žumanaca, pa
ih čvrsto umutiti sa postepenim dodavanjem šećera. Dodati žumanca i
penasto umutiti. Sipati mleko i promešati. Posebno sjediniti brašno,
pecivo, kakao, griz i kokos. Mešavinu sa brašnom dodati u umućena jaja i
sjediniti mikserom, sa najmanjom brzinom. Umućenu smesu preliti preko
oraha i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160
stepeni. Probati čačkalicom da li je kora ispečena.
3. Pleh sa ispečenom i ohlađenom korom prevrnuti na radnu površinu i skloniti papir.
4. Koru, ponovo, vratiti u pleh. U čaši vrele vode razmutiti kesicu kafe i preliti po kori.
5. Preliv: U manju šerpicu staviti
izlomljenu čokoladu i kašiku ulja, pa staviti na vodenu paru, da se
otopi. Kada se čokolada otopila ubaciti eurokrem i sjediniti sa
čokoladom. Sa pripremljenim prelivom premazati natopljenu koru, u plehu,
i ostaviti u frižider da se stegne (ja sam 10 minuta stavila u
zamrzivač).
6. Fil: Od 700 ml mleka odvojiti 200
ml, a ostalo mleko, zajedno sa šećerom, staviti da provri. Puding
rastvoriti sa odvojenim mlekom, pa ga dodati u ključalo mleko i skuvati.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, pa ga dodati u, malo,
prohlađeni puding (dok se spremi želatin). Žicom za mućenje sve
sjediniti, izvaditi pleh iz frižidera i naneti fil, preko preliva od
čokolade.
7. Pokriti kolač providnom folijom i ostaviti u frižider, da se fil stegne.
8. Kada se fil stegne skloniti foliju i, blago, nožem naznačiti kocke. Na sredinu svake kocke staviti krem šlag od čokolade.
Коментари
Постави коментар