Puding kocke sa eurokremom
Za koru:
- 7 kašika brašna
 - 2 kašike kakaoa
 - 2 kašike griza
 - 5 kašika kokosa
 - 10 kašika mleka
 - 5 kašika šećera
 - 100 g iseckanih oraha
 - 3 jajeta
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Za preliv:
- 50 g crne čokolade za kuvanje
 - 1 kašika ulja
 - 100 g eurokrema
 
Za fil:
- 2 kesice pudinga od vanile
 - 6 kašika šećera
 - 700 ml mleka
 - 1 kesica želatina
 
I još:
- 1 kesica krem šlaga od čokolade
 - 1 kesica Grandove kafe 3 u 1
 - 200 ml vode
 
Priprema
      1. Kora: Prvo uzeti 100 g oraha i 
iseckati ih. Pleh vel. 32x22 cm, po dnu, obložiti pek papirom. Stranice 
pleha premazati uljem. U pleh izručiti orahe i ravnomerno ih 
rasporediti.
     
    
      2. Odvojiti belanca od žumanaca, pa 
ih čvrsto umutiti sa postepenim dodavanjem šećera. Dodati žumanca i 
penasto umutiti. Sipati mleko i promešati. Posebno sjediniti brašno, 
pecivo, kakao, griz i kokos. Mešavinu sa brašnom dodati u umućena jaja i
 sjediniti mikserom, sa najmanjom brzinom. Umućenu smesu preliti preko 
oraha i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 160 
stepeni. Probati čačkalicom da li je kora ispečena.
     
    
      3. Pleh sa ispečenom i ohlađenom korom prevrnuti na radnu površinu i skloniti papir.
     
    
      4. Koru, ponovo, vratiti u pleh. U čaši vrele vode razmutiti kesicu kafe i preliti po kori.
     
    
      5. Preliv: U manju šerpicu staviti 
izlomljenu čokoladu i kašiku ulja, pa staviti na vodenu paru, da se 
otopi. Kada se čokolada otopila ubaciti eurokrem i sjediniti sa 
čokoladom. Sa pripremljenim prelivom premazati natopljenu koru, u plehu,
 i ostaviti u frižider da se stegne (ja sam 10 minuta stavila u 
zamrzivač).
     
    
      6. Fil: Od 700 ml mleka odvojiti 200
 ml, a ostalo mleko, zajedno sa šećerom, staviti da provri. Puding 
rastvoriti sa odvojenim mlekom, pa ga dodati u ključalo mleko i skuvati.
 Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, pa ga dodati u, malo, 
prohlađeni puding (dok se spremi želatin). Žicom za mućenje sve 
sjediniti, izvaditi pleh iz frižidera i naneti fil, preko preliva od 
čokolade.
     
    
      7. Pokriti kolač providnom folijom i ostaviti u frižider, da se fil stegne.
     
    
8. Kada se fil stegne skloniti foliju i, blago, nožem naznačiti kocke.  Na sredinu svake kocke staviti krem šlag od čokolade.
     
    



Коментари
Постави коментар