Krompir i piletina sa začinom za roštilj
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
- 600 g krompira
- 1 kesica začina za roštilj
- ulje
Priprema
1. Mesu, pažljivo, izvaditi koske i
malo ga zaseći nožem, sa unutrašnje strane, nikako po kožici. Krompir
očistiti i iseći na krugove.
2. Navedeni začin posuti po mesu i
poređati meso po sredini, nauljenog, pleha. (ja koristim - dodatak
jelima sa povrćem za grill - proizvođač Premia)
Krompir staviti u vanglicu, začiniti sa navedenim začinom, posuti uljem i
dobro promešati. Krompir poređati u pleh, pored mesa. Meso preliti sa,
vrlo malo, ulja i staviti jelo da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni,
na 200 C, dok ne porumeni. Ako je potrebno okrenuti meso da porumeni i
donja strana. Poslužiti sa salatom, po želji.
Коментари
Постави коментар