Krompir i piletina sa začinom za roštilj
Potrebno je:
- 3 pileća bataka sa karabatakom
 - 600 g krompira
 - 1 kesica začina za roštilj
 - ulje
 
Priprema
      1. Mesu, pažljivo, izvaditi koske i 
malo ga zaseći nožem, sa unutrašnje strane, nikako po kožici. Krompir 
očistiti i iseći na krugove. 
     
    
      2. Navedeni začin posuti po mesu i 
poređati meso po sredini, nauljenog, pleha. (ja koristim - dodatak 
jelima sa povrćem za grill - proizvođač Premia)
Krompir staviti u vanglicu, začiniti sa navedenim začinom, posuti uljem i
 dobro promešati. Krompir poređati u pleh, pored mesa. Meso preliti sa, 
vrlo malo, ulja i staviti jelo da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni,
 na 200 C, dok ne porumeni. Ako je potrebno okrenuti meso da porumeni i 
donja strana. Poslužiti sa salatom, po želji.
     
    



Коментари
Постави коментар