Moja pita sa sirom
Testo:
- 250 ml tople vode
- 1/2 kockice kvasca
- 50 ml ulja
- 1,5 kašičica soli
- 1 kašičica šećera
- brašno
Fil:
- 400 g mrvljenog sira
- 3 jaja
- 1 čaša jogurta (3,2 % mm)
- 1/2 kesice praška za pecivo
- ulje
Priprema
1. Testo: U toploj vodi staviti
šrćer, razmrviti kvasac, promešati i ostaviti da uskisne. U vanglicu
sipati nadošli kvasac, ulje, so i dodavati brašno da se zamesi mekše
testo. Testo odmah podeliti na 9 jufkica i oblikovati ih u loptice.
Svaku lopticu premazati uljem i ostaviti da se testo odmori, dok se
spremi fil.
2. Fil: U dublju činiju staviti sir.
Dodati jaja, pa viljuškom umutiti, da se masa sjedini. Dodati jogurt i
na kraju prašak za pecivo. Dobro promešati.
3. Uzeti lopticu testa, pa na radnoj
površini (pobrašnjenoj) razviti što veći krug (oklagijom), uz stalno dodavanje
brašna. Namotati testo na oklagiju, pa ga prebaciti na čaršav i uz pomoć
ruku još malo razvući testo. Testo poprskati sa uljem, naneti preko fil
i uz pomoć čaršava urolati testo. Zatim ga saviti u oblik puža i ređati
u podmazan pleh. Tako uraditi sa svim korama i filom. Ostaviti malo
fila i uz dodatak ulja premazati pitu. Staviti da se peče, na 190
stepeni.
Коментари
Постави коментар