Pečeni krompir sa dimljenim pilećim kobasicama
Potrebno je:
- 800 g krompira
 - 250 ml pavlake za kuvanje
 - 200 ml mleka
 - 200 g krupno izrendanog kačkavalja
 - 3 češnja belog luka
 - suvi biljni začin
 - biber
 - maslac
 - 200 g šampinjona
 
I još:
- dimljene pileće kobasice
 
Priprema
      1. Krompir očistiti i iseći na tanje
 krugove. Isečeni krompir staviti u dublju posudu, pa dodati krupno 
isečene šampinjone. Posuti smesu sa biozačinom i biberom, po ukusu. 
Svako može da ubaci i neki, svoj, omiljeni začin (bosiljak, majčinu 
dušicu, origano... ). Dobro promešati. 
     
    
      2. Dodati pavlaku za kuvanje, mleko,
 sitno iseckani beli luk i kačkavalj. Još jedanput dobro promešati i 
izručiti u dobro podmazanu, vatrostalnu činiju. Po vrhu iseckati maslac 
na listiće i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C.
     
    
      3. Kada površina krompira porumeni, 
izvaditi činiju, pa krompir promešati i vratiti da se, ponovo zarumeni. 
Pečeni krompir poslužiti sa prženim, dimljenim, pilećim kobasicama i sa 
zelenom salatom, (ili salatom po izboru).
     
    



Коментари
Постави коментар