Pečeni krompir sa dimljenim pilećim kobasicama
Potrebno je:
- 800 g krompira
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 200 ml mleka
- 200 g krupno izrendanog kačkavalja
- 3 češnja belog luka
- suvi biljni začin
- biber
- maslac
- 200 g šampinjona
I još:
- dimljene pileće kobasice
Priprema
1. Krompir očistiti i iseći na tanje
krugove. Isečeni krompir staviti u dublju posudu, pa dodati krupno
isečene šampinjone. Posuti smesu sa biozačinom i biberom, po ukusu.
Svako može da ubaci i neki, svoj, omiljeni začin (bosiljak, majčinu
dušicu, origano... ). Dobro promešati.
2. Dodati pavlaku za kuvanje, mleko,
sitno iseckani beli luk i kačkavalj. Još jedanput dobro promešati i
izručiti u dobro podmazanu, vatrostalnu činiju. Po vrhu iseckati maslac
na listiće i staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C.
3. Kada površina krompira porumeni,
izvaditi činiju, pa krompir promešati i vratiti da se, ponovo zarumeni.
Pečeni krompir poslužiti sa prženim, dimljenim, pilećim kobasicama i sa
zelenom salatom, (ili salatom po izboru).
Коментари
Постави коментар