Testo za, veoma, mekane palačinke
Potrebno je:
- 3 čaše (od 250 ml) brašna
- 5 većih jaja
- 50 ml ulja
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 200 ml mleka
- 400 ml gazirane vode
- 400 ml obične vode
Priprema
1. U vanglicu staviti brašno, dodati
so, šećer, ulje i jaja. Pomešati mleko, gaziranu vodu i običnu vodu.
Sipati trećinu tečnosti i početi sa mućenjem, mikserom (ne trebaju
nastavci za testo, već mutiti, običnim, mutilicama).
2. Mutiti uz, neprestano, sipanje
tečnosti. Brzinu miksera prilagođavajte prema gustini testa. Na kraju,
najmanjom brzinom, razbiti sve grudvice od brašna (ako su ostale).
3. Palačinke pržiti u teflonskom
tiganju. Samo za prvu palačinku sipati u tiganj nekoliko kapi ulja.
Dalje pržiti bez dodavanja ulja.
4. Sa ovim testom dobijaju se,
veoma, mekane i ukusne palačinke. Ako vam ostanu za naredni dan, staviti
ih u kesu (hladne) i sutradan imaćete palačinke, kao da ste ih tada
spremili.
Zaista su super, tanke i mekane, njam, njam...moraću da probam...
ОдговориИзбришиZoko, veruj da su fantastične. Spremala sam ih na razne načine, ali deci se ovaj način spremanja najviše dopada.
ОдговориИзбришисамо ако може без млека?
ИзбришиStvarno bas su dobre i palacinke i testo.Pozdrav VERICE
ОдговориИзбришиMickinirecepti, izvini na kasnom odgovoru. Prvo, za vreme praznika nisam bila kući, a posle me sredio virus. Tek sada sam, malo, "podigla" glavu.
ОдговориИзбришиDrago mi je da ti se svideo recept. Pozdrav!