Piletina sa pečurkama i kikirikijem
Potrebno je:
- 1/2 kg belog pilećeg mesa
- 300 g šampinjona
- 250 ml pavlake za kuvanje
- 50 g pečenog, slanog, kikirikija
- 2 kašike izrendanog parmezana
- 1 veća glavica crnog luka
- 3 veća češnja belog luka
- 1 kesica krem supe od pečuraka
- biber
- suvi biljni začin
Priprema
1. Crni luk iseći na rebarca i staviti da se prži, na malo ulja.
2. Kada luk, malo, omekša dodati
šampinjone, isečene na deblje listiće, kao i sitno iseckani beli luk.
Pržiti, na tihoj temperaturi, dok ne ispari tečnost koju su pečurke
pustile.
3. Za to vreme belo meso iseći na
tanje šnicle i posuti ih suvim biljnim začinom i biberom. Uzeti manji
pleh, u kome će se peći jelo, pa ga podmazati uljem. Po dnu pleha
rasporediti ispržene pečurke.
4. Svaku šniclu belog mesa uvaljati u prah krem supe od pečuraka i složiti preko poređanih, isprženih, šampinjona.
5. Poređane šnicle preliti sa pavlakom za kuvanje i svaku šniclu malo podići, tako da pavlaka prodre i ispod šnicli.
6. Krupnije samleveni kikiriki posuti preko pavlake i...
7. ...završiti sa posipanjem
izrendanog parmezana. Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni,
na 180 C. Peći dok jelo ne dobije lepu rumenu boju. Poslužiti uz pirinač
sa kikirikijem ili uz krompir pire. I naravno uz salatu, po želji i, meni drago, Staropramen pivo.
Коментари
Постави коментар