Voćni kolač
(
Testo:
- 4 jajeta
- 12 kašika šećera
- 12 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- 15 kašika brašna
- 1 kesica vanilinog šećera sa ukusom ruma
- 1 kesica praška za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- prstohvat soli
Fil:
- 400 ml mleka
- 1 kesica pudinga sa ukusom vanile
- 4 kašike šećera
...i još:
- 400 g raznog voća
Priprema :
1. Odvojiti belanca od žumanaca. U
dublju posudu staviti belanca, dodati prstohvat soli i početi sa
mućenjem. Kada belanca počnu da se zgušnjavaju dodavati šećer i umutiti u
čvrsti šam. Ubaciti žumanca sa vanil šećerom i nastaviti sa mućenjem,
dok se ne dobije penasta smesa.
2. U umućenu smesu sa jajima dodati
mešavinu ulja i mleka, sjediniti, pa dodati mešavinu brašna, peciva i
kakaoa. Sjediniti mikserom, sa najmanjom brzinom.
3. Uzeti pleh, vel. 20x30 cm i dobro
ga premazati puterom. Rernu ugrejati na 170 stepeni. Sipati pola
umućene smese u pleh i staviti u rernu, samo, da se uhvati korica.
4. Voće, staviti po izboru (ja sam stavila šljive i grožđe iz zamrzivača, prethodno isceđeno i jabuke) iseckati na kockice. Ako se stavlja grožđe samo ga
preseći na pola i izvaditi semenke.
5. Puding skuvati na uobičajeni način. U vreo puding ubaciti voće i promešati.
6. Izvaditi pleh sa polupečenom
korom i sipati fil. Ravnomerno ga raspodeliti. pa preko sipati ostatak
testa. Vratiti pleh u rernu, da se kolač ispeče do kraja (probati
čačkalicom da li je kolač pečen).
7. Pečeni kolač izvaditi, ostaviti
da se prohladi, pa ga iseći na kocke. Možete ga posuti prah šećerom a
vrlo je ukusan i bez posipanja.
Коментари
Постави коментар