Mafini sa domaćim korama

Za fil:

  • 250 g Moja Kravica Kuhinjica sitanog sira
  • 250 g izmrvljenog kravljeg sira
  • 200 g kisele pavlake
  • 4 jajeta
  • 1,5 kašičica soli
  • 1/2 kesice praška za pecivo
  • ulje

Priprema

1. Za testo je potrebno : 650 g brašna, 2 jajeta, 1 kockica kvasca, 100 ml ulja, 300 ml mleka, 2 kašičice soli i 1 kašičica šećera. U vanglicu staviti brašno, dodati jaja, ulje, so, šećer i kvasac, koji je razmućen u zagrejanom mleku i ostavljen da uskisne. Zamešeno testo se podeli na osam delova.
2. Fil: Umutiti jaja sa pavlakom. Dodati sve druge navedene sastojke i sjediniti. Uzeti jednu lopticu testa i na pobrašnjenoj podlozi razviti koru, oklagijom, da bude što tanja. Poprskati koru sa uljem i naneti deo fila.
3. Koru smotati sa jedne strane do pola i sa druge strane do pola, pa saviti u dva pužića (sa obe strane, po pužić). Po sredini preseći, tupom, ivicom tacne, da ne bi fil iscureo.
4. Kalupe za mafine dobro podmazati margarinom i, u svaki kalup, staviti po jedanog smotanog pužića. Tako uraditi sve dok ima materijala. Ostaviti da testo malo naraste. Za to vreme uključiti rernu da se zagreje, na 190 C. Naraslo testo premazati uljem i staviti da se peče. Pečeno testo izvaditi, pokriti krpom i ostaviti da se prohladi, pa ga poslužiti, uz jogurt, kiselo mleko...

Коментари

Постави коментар

Популарни постови