Pita sa sirom
Potrebno je:
- 500 g tanjih kora za pitu
Fil:
- 400 g sira
- 4 jajeta
- 180 ml jogurta
- 1 kesica praška za pecivo
...i još:
- ulje
- gazirana voda
Priprema
1. Fil: Sir staviti u dublji sud i,
viljuškom, ga izgnječiti.Dodati jaja i umutiti, takođe viljuškom. Zatim
ubaciti jogurt i prašak za pecivo. Dobro promešati. Ako je potrebno
dodati so (ja nisam dodavala so, zato što mi je sir bio slan).
2. Uzeti pleh, vel. 35x20cm i
premazati ga margarinom. Stavljati po dve kore i svaku koru prskati
mešavinom ulja i gazirane vode. Posle druge kore rasporediti deo fila.
Nastaviti sa ređanjem kora i fila, s tim da zadnje dve kore ostavite za
prekrivanje pite.
3. U ostatak fila sipati malo ulja i
gazirane vode, pa preliti površinu pite. Ostaviti da pita odstoji, dok
se rerna ne zagreje na 180 stepeni.
4. Staviti pitu da se peče, dok ne
dobije lepu, rumenu, boju. Pečenu pitu izvaditi iz rerne, poprskati je
sa, malo, vode, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti pet minuta, da
odstoji, pa je poslužiti.
Коментари
Постави коментар