Pita sa sirom
Potrebno je:
- 500 g tanjih kora za pitu
 
Fil:
- 400 g sira
 - 4 jajeta
 - 180 ml jogurta
 - 1 kesica praška za pecivo
 
...i još:
- ulje
 - gazirana voda
 
Priprema
      1. Fil: Sir staviti u dublji sud i, 
viljuškom, ga izgnječiti.Dodati jaja i umutiti, takođe viljuškom. Zatim 
ubaciti jogurt i prašak za pecivo. Dobro promešati. Ako je potrebno 
dodati so (ja nisam dodavala so, zato što mi je sir bio slan).
     
    
      2. Uzeti pleh, vel. 35x20cm i 
premazati ga margarinom. Stavljati po dve kore i svaku koru prskati 
mešavinom ulja i gazirane vode. Posle druge kore rasporediti deo fila. 
Nastaviti sa ređanjem kora i fila, s tim da zadnje dve kore ostavite za 
prekrivanje pite.
     
    
      3. U ostatak fila sipati malo ulja i
 gazirane vode, pa preliti površinu pite. Ostaviti da pita odstoji, dok 
se rerna ne zagreje na 180 stepeni. 
     
    
      4. Staviti pitu da se peče, dok ne 
dobije lepu, rumenu, boju. Pečenu pitu izvaditi iz rerne, poprskati je 
sa, malo, vode, prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti pet minuta, da 
odstoji, pa je poslužiti.
     
    



Коментари
Постави коментар