Projice sa kajmakom
Potrebno je:
- 200 g kukuruznog brašna
- 200 g pšeničnog brašna
- 200 ml kisele vode
- 100 g rastopljenog margarina (putera)
- 150 ml mleka
- 50 g zrelog kajmaka
- 100 ml jogurta
- 100 g krupnije izdrobljenog sira
- 2 jajeta
- 1,5 kašičica soli
- 1 kesica praška za pecivo
Priprema
1. U vanglicu razbiti dva jajeta.
Žicom za mućenje ih samo sjediniti (ne mora mnogo da se muti). Dodati
istopljeni margarin (puter), u tankom mlazu, neprestano muteći žicom.
Zatim sipati kiselu vodu, mleko i jogurt i sve sjediniti. Pomešati obe
vrste brašna sa pecivom i solju, pa dodati u umućenu masu. Dobro žicom
umutiti, da nema grudvica od brašna. Na kraju dodati izdrobljeni sir i
kajmak i kašikom promešati.
2. Kalup za projice (ili
mafine-pošto služi za pečenje jednih i drugih, od 12 kom.) dobro
podmazati margarinom (puterom), pa u svako udubljenje sipati umućenu smesu,
više od 2/3 ukupne visine kalupa. Da ostane samo, recimo, 5 mm praznog
prostora.
3. Kalup sa projicama staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 C.
Pečene projice izvaditi i ostaviti pet minuta, da odstoje, pa ih vaditi. Poslužiti uz priloge, po želji.
Коментари
Постави коментар