Projice sa kajmakom
Potrebno je:
- 200 g kukuruznog brašna
 - 200 g pšeničnog brašna
 - 200 ml kisele vode
 - 100 g rastopljenog margarina (putera)
 - 150 ml mleka
 - 50 g zrelog kajmaka
 - 100 ml jogurta
 - 100 g krupnije izdrobljenog sira
 - 2 jajeta
 - 1,5 kašičica soli
 - 1 kesica praška za pecivo
 
Priprema
      1. U vanglicu razbiti dva jajeta. 
Žicom za mućenje ih samo sjediniti (ne mora mnogo da se muti). Dodati 
istopljeni margarin (puter), u tankom mlazu, neprestano muteći žicom. 
Zatim sipati kiselu vodu, mleko i jogurt i sve sjediniti. Pomešati obe 
vrste brašna sa pecivom i solju, pa dodati u umućenu masu. Dobro žicom 
umutiti, da nema grudvica od brašna. Na kraju dodati izdrobljeni sir i 
kajmak i kašikom promešati.
     
    
      2. Kalup za projice (ili 
mafine-pošto služi za pečenje jednih i drugih, od 12 kom.) dobro 
podmazati margarinom (puterom), pa u svako udubljenje sipati umućenu smesu, 
više od 2/3 ukupne visine kalupa. Da ostane samo, recimo, 5 mm praznog 
prostora. 
     
    
      3. Kalup sa projicama staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 190 C. 
Pečene projice izvaditi i ostaviti pet minuta, da odstoje, pa ih vaditi. Poslužiti uz priloge, po želji.
 
     
    



Коментари
Постави коментар