Hleb od graham brašna
Potrebno je:
- 200 g graham pšeničnog brašna
- 200 g belog brašna (T- 400)
- 1,5 kašičica soli
- 2 kašičice meda
- 300 ml jogurta
- 50 ml tople vode
- 2 kesice praška za pecivo
- 1 kašičica mlevenog lanenog semena
- (ili kašičica kima)
Priprema
1. U vanglicu staviti obe vrste
brašna i dodati sve navedene sastojke. Zamesiti testo. Biće malo
lepljivo, ali to ne treba da vas brine. Uz dodavanje malo brašna umesiti
glatko testo.
2. Dno, manje, tepsije (vel.26cm) obložiti pek
papirom, a stranice premazati margarinom (maslacem). Staviti umešeno
testo, u obliku lopte, i rukama ga formirati, debljine 1,5 cm. Staviti,
odmah, da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 170 C. Peći hleb
30-35 minuta.
3. Pečeni hleb izvaditi i umotati u
vlažnu krpu. Ostaviti da se prohladi i izlomiti na parčiće (može i da se
seče, ali meni je lepši kada se lomi).
Коментари
Постави коментар